Stvari koje sigurno ne znate o Velji Stjepanoviću

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je juče bronzanu medalju u disciplini 400 metara slobodno na Prvenstvu sveta u malim bazenima u Dohi. Mi vam predstavljamo pet stvari koje možda niste znali o Velji. Ali, sigurno znate da je osvojio dve zlatne medalje u disciplinama 200 i 400 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu.

Ostali sportovi 06.12.2014 | 23:40
Stvari koje sigurno ne znate o Velji Stjepanoviću

SA 12 GODINA PRVA NAGRADA
Velja je počeo da se bavi plivanjem sa šest godina, a sa 12 je počela njegova saradnja sa trenerom Krisom Tajdijem.

- Sa 12 godina sam otišao u Englesku na prvo takmičenje sa Krisom i dobio nagradu za najboljeg dečaka u tom uzrastu. Tada mi je Kris rekao da mogu da budem zaista dobar ako se tome posvetim - rekao je Velja.

SRBIJA U SRCU
Stjepanović je rođen u Abu Dabiju, a njegovi roditelji su poreklom iz Čengića, mesta kod Bijeljine.

- Srbija je oduvek bila moja zemlja. Oduvek sam znao da ću plivati samo za Srbiju, za zemlju koju volim. Samo jednom su me to pitali i nikada više. Ja sam Srbin i to je bilo presudno da odbijem i ponudu Emirata. Ne razmišljam o materijalnoj strani te odluke. Jednostavno, volim da se takmičim pod srpskom zastavom - kazao je Stjepanović u jednom intervjuu za NIN.

DEVOJKA DŽESIKA
Za devojke koje se nadaju da je Velja slobodan, nemamo ohrabrujuću vest. Naš Velja je već nekoliko godina zaljubljen i u vezi sa Džesikom iz Južnoafričke Republike.

Plivač je nedavno izjavio da Džesika potpuno razume sve njegove obaveze, jer je i ona trenirala plivanje. Njena podrška i razumevanje su mu nemerljivi.

KAKO SE ZABAVLJA
Voli da sluša “Aerosmit”, “Bon Džovi”, “Skorpions”, da gleda "Doktora Hausa" i igra video igrice. Često je na Fejsbuku i Tviteru.

ŠTA VELJA JEDE
Veljino omiljeno jelo je jagnjetina ispod sača, ali priznao je da ga retko jede, jer mu plivanje to ne dozvoljava.

Do dva zlata na Evropskom šampionatu kao i uvek spremao se uz majčinu kuhinju, koja ga budi u pola pet i daje mu banana šejk.

Naš plivač ima sedam obroka dnevno. Voli da jede sve i dnevno unosi od 4.000 do 4.500 kalorija, što je i normalno s obzirom na njegovu visinu i težinu i zahtevnost treninga.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

heo

07.12.2014 00:15

Svaka cast decko. I pored tolikih trofeja jos se niko od korumpiranih zlocinaca i ratnih profitera iz RS nije sjetio da ugosti naseg Velimira, da ga nagradi necim, da iskoristi njegovo znanje i iskustvo. Ali zato predsjednik redovno ugoscava Cecu Raznatovic, razne korumpirane popove,razne ubice i ratne profitere. Predsjednik se boji svakog ko je uspjesan i ko ima skolu.

ODGOVORITE