Извјештај против "Туш трејда"

Управа за индиректно опорезивање БиХ завршава извјештај против фирме "Туш трејд", који ће у наредних неколико дана бити прослијеђен Тужилаштву БиХ, потврдио је Срни начелник Одјељења за комуникације УИО БиХ Ратко Ковачевић.

Босна и Херцеговина 06.12.2014 | 18:11
Извјештај против "Туш трејда"

"Извјештај, који се приводи крају, сигурно ће подразумијевати да постоји основа сумње да је буџет БиХ оштећен за више од пола милиона марака, али конкретну информацију имаћемо када извјештај буде готов", рекао је Ковачевић.

Он је подсјетио да је цјелокупна истрага пословања фирме "Туш трејд" почела након што је УИО добио захтјев за враћање ПДВ-а сестринске фирме "Туш", а на основу фактуре за промет опреме коју је издао "Туш трејд".
Ковачевић је навео да је приликом контроле у компанији "Туш трејд" утврђено да је у књигама наведена опрема процијењена на око милион КМ, док је фактура износила око пет милиона КМ.

Након што је то презентовано тужилаштву, од ове институције је издат налог за потпуну контролу цјелокупног пословања компаније "Туш трејд".

"Туш трејд" поднио је Општинском суду у Бихаћу приједлог за покретање стечајног поступка, а у случају да буде прихваћен, добављачи из БиХ који од ове фирме потражују 20,6 милиона КМ, остали би "кратких рукава", јер то предузеће нема имовину која се може уновчити.

"Туш трејд" престао је са радом у БиХ половином октобра.

Компанија "Туш" у БиХ послује од 2006. године, а од 2009. године подијељена је у двије фирме "Туш" и "Туш трејд". На "Тушу" је сва имовина, док се "Туш трејд" бавио трговином у објектима које је изнајмљивао од "Туша".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бањалука

06.12.2014 17:35

Танки су ови из дезеле за Спиркета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хладан туш

06.12.2014 17:37

Наши истразитељи су најспособнији на свијету, све лоповлуке су открили кад лопови покраду и оду.

ОДГОВОРИТЕ