Izvještaj protiv "Tuš trejda"

Uprava za indirektno oporezivanje BiH završava izvještaj protiv firme "Tuš trejd", koji će u narednih nekoliko dana biti proslijeđen Tužilaštvu BiH, potvrdio je Srni načelnik Odjeljenja za komunikacije UIO BiH Ratko Kovačević.

Bosna i Hercegovina 06.12.2014 | 18:11
Izvještaj protiv "Tuš trejda"

"Izvještaj, koji se privodi kraju, sigurno će podrazumijevati da postoji osnova sumnje da je budžet BiH oštećen za više od pola miliona maraka, ali konkretnu informaciju imaćemo kada izvještaj bude gotov", rekao je Kovačević.

On je podsjetio da je cjelokupna istraga poslovanja firme "Tuš trejd" počela nakon što je UIO dobio zahtjev za vraćanje PDV-a sestrinske firme "Tuš", a na osnovu fakture za promet opreme koju je izdao "Tuš trejd".
Kovačević je naveo da je prilikom kontrole u kompaniji "Tuš trejd" utvrđeno da je u knjigama navedena oprema procijenjena na oko milion KM, dok je faktura iznosila oko pet miliona KM.

Nakon što je to prezentovano tužilaštvu, od ove institucije je izdat nalog za potpunu kontrolu cjelokupnog poslovanja kompanije "Tuš trejd".

"Tuš trejd" podnio je Opštinskom sudu u Bihaću prijedlog za pokretanje stečajnog postupka, a u slučaju da bude prihvaćen, dobavljači iz BiH koji od ove firme potražuju 20,6 miliona KM, ostali bi "kratkih rukava", jer to preduzeće nema imovinu koja se može unovčiti.

"Tuš trejd" prestao je sa radom u BiH polovinom oktobra.

Kompanija "Tuš" u BiH posluje od 2006. godine, a od 2009. godine podijeljena je u dvije firme "Tuš" i "Tuš trejd". Na "Tušu" je sva imovina, dok se "Tuš trejd" bavio trgovinom u objektima koje je iznajmljivao od "Tuša".

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

banjaluka

06.12.2014 17:35

Tanki su ovi iz dezele za Spirketa.

ODGOVORITE
Name

Hladan tuš

06.12.2014 17:37

Naši istrazitelji su najsposobniji na svijetu, sve lopovluke su otkrili kad lopovi pokradu i odu.

ODGOVORITE