Потрага за несталим радником прекинута

Потрага за несталим радником Рудника Гацко Слободаном Жарковићем обустављена је данас због временских неприлика, али ће бити настављена рано ујутро, потврдио је Срни Владимир Вујасиновић, припадник Специјалне јединице полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Република Српска 06.12.2014 | 15:34
Потрага за несталим радником прекинута

Вујасиновић каже да су спасиоци, иако пада јака киша, од јутрос до око 13.00 часова претраживали корито ријеке Грачанице и терен гдје је раније било корито, али да су морали обуставити потрагу јер временски услови нису дозвољавали да се пси трагачи укључе у потрагу за несталим.

Он је напоменуо да је у порасту водостај Грачанице, али да ће, без обзира на све, потрага бити настављена сутра.

Вујасиновић, који већ пети дан са колегама из Специјалне јединице полиције МУП-а Републике Српске, те екипом хрватске Горске службе, спасиоцима из Фоче и Мостара, те радницима РиТЕ Гацко, претражује терен, каже да не смије бити умора и да сви улажу надљудске напоре да би пронашли несталог радника.

Руководство Рудника и Термоелектране Гацко захвалило је спасиоцима и радницима који већ данима, не штедећи се, по киши, невремену и хладноћи интензивно трагају за несталим Жарковићем.

Набујала Грачаница је 2. децембра повукла минибус који је превозио раднике на посао, приликом чега су двојица нестала. Другог дана потраге, у ријеци Грачаници пронађено је тијело 27-огодишњег Милоја Милетића, једног од несталих радника.

Коментари / 0

Оставите коментар