Potraga za nestalim radnikom prekinuta

Potraga za nestalim radnikom Rudnika Gacko Slobodanom Žarkovićem obustavljena je danas zbog vremenskih neprilika, ali će biti nastavljena rano ujutro, potvrdio je Srni Vladimir Vujasinović, pripadnik Specijalne jedinice policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Republika Srpska 06.12.2014 | 15:34
Potraga za nestalim radnikom prekinuta

Vujasinović kaže da su spasioci, iako pada jaka kiša, od jutros do oko 13.00 časova pretraživali korito rijeke Gračanice i teren gdje je ranije bilo korito, ali da su morali obustaviti potragu jer vremenski uslovi nisu dozvoljavali da se psi tragači uključe u potragu za nestalim.

On je napomenuo da je u porastu vodostaj Gračanice, ali da će, bez obzira na sve, potraga biti nastavljena sutra.

Vujasinović, koji već peti dan sa kolegama iz Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske, te ekipom hrvatske Gorske službe, spasiocima iz Foče i Mostara, te radnicima RiTE Gacko, pretražuje teren, kaže da ne smije biti umora i da svi ulažu nadljudske napore da bi pronašli nestalog radnika.

Rukovodstvo Rudnika i Termoelektrane Gacko zahvalilo je spasiocima i radnicima koji već danima, ne štedeći se, po kiši, nevremenu i hladnoći intenzivno tragaju za nestalim Žarkovićem.

Nabujala Gračanica je 2. decembra povukla minibus koji je prevozio radnike na posao, prilikom čega su dvojica nestala. Drugog dana potrage, u rijeci Gračanici pronađeno je tijelo 27-ogodišnjeg Miloja Miletića, jednog od nestalih radnika.

Komentari / 0

Ostavite komentar