Радоњић: Ово је за Ацу, клуб и навијаче!

Шеф струке Црвене звезде Телеком после пласмана у Топ 16 прво је подсетио на прерани одлазак нашег реномираног тренера.

Кошарка 06.12.2014 | 16:00
Радоњић: Ово је за Ацу, клуб и навијаче!

Црвено-бели су прошле сезоне наивно изгубили неке мечеве у Евролиги, посебно на свом паркету у Пиониру.

Ове јесени су те грешке највећим делом исправили и уз то остварили две победе на четири гостовања. Више него довољно за "зиму у елити" и пролаз из групе са троструким европским прваком Олимпијакосом, прошлогодишњим Топ 16 тимом Галатасарајом и два високо рангирана шпанска клуба.

На конференцији за медије, која је директно преношена на "Yоутубе" љубазношћу портпарола Валенсије Алвара Мартинеза Кантоса, Дејан Радоњић се осврнуо на тужан моменат српске кошарке, који је обележио ову седмицу.

"Посветио бих ову победу Аци Петровићу, бившем тренеру Звезде и мом пријатељу", поручио је црногорски стратег и окренуо се анализи утакмице.

"Почели смо са лошом концентрацијом, мекано у одбрани, са пуно лопти изгубљених из наших лоших процена. Морали смо да променимо целу петорку, како би направили стабилизацију и могли да парирамо Валенсији. Поправили смо одбрану, заиграли пуно бољи напад, одлично шутирали за три поена..."

Као и капитен Лука Митровић, Радоњић је истакао да је одбрана била кључ победе у других 20 минута, када је напад посустао, нарочито у последњој четвртини.

"Наставили смо са добром игром у одбрани и константно имали предност. Валенсија је пред крај меча пришла на три поена разлике, а тада смо дефанзивом изборили прилику да реализацијом неких напада и контри уђемо у мирну завршницу".

Тренер црвено-белих честитао је велики успех "играчима, сарадницима, управи клуба и навијачима", који су били присутни и у дворани Фуенте де Сан Луис.

"И теоретски смо обезбедили Топ 16 два кола пре краја, што је за нас фантастично".

Радоњић је на питање новинара одговорио да још не жели да размишља о противницима у следећој фази, која се одвија кроз две групе од по осам тимова.

"Сачекаћемо да сазнамо са ким ћемо играти. Фокус задржавамо на преостале две утакмице у овој групи, а ко год нам дође после, биће врло јак и даће нам прилику да напредујемо и стичемо ново искуство".

Упитан да ли је остварењем првог циља у актуелној сезони смањен притисак, рекао је да се у Звезди не може без тога.

"Посебно радује чињеница на који начин смо остварили овај циљ, играјући јако квалитетно, чиме смо врло рано иницирали размишљања о пласману у Топ 16. Што се тиче притиска, он у Звезди увек постоји. Знамо то добро и зато ћемо се брзо окренути утакмици против Металца", завршио је Дејан Радоњић.

Коментари / 0

Оставите коментар