Radonjić: Ovo je za Acu, klub i navijače!

Šef struke Crvene zvezde Telekom posle plasmana u Top 16 prvo je podsetio na prerani odlazak našeg renomiranog trenera.

Košarka 06.12.2014 | 16:00
Radonjić: Ovo je za Acu, klub i navijače!

Crveno-beli su prošle sezone naivno izgubili neke mečeve u Evroligi, posebno na svom parketu u Pioniru.

Ove jeseni su te greške najvećim delom ispravili i uz to ostvarili dve pobede na četiri gostovanja. Više nego dovoljno za "zimu u eliti" i prolaz iz grupe sa trostrukim evropskim prvakom Olimpijakosom, prošlogodišnjim Top 16 timom Galatasarajom i dva visoko rangirana španska kluba.

Na konferenciji za medije, koja je direktno prenošena na "Youtube" ljubaznošću portparola Valensije Alvara Martineza Kantosa, Dejan Radonjić se osvrnuo na tužan momenat srpske košarke, koji je obeležio ovu sedmicu.

"Posvetio bih ovu pobedu Aci Petroviću, bivšem treneru Zvezde i mom prijatelju", poručio je crnogorski strateg i okrenuo se analizi utakmice.

"Počeli smo sa lošom koncentracijom, mekano u odbrani, sa puno lopti izgubljenih iz naših loših procena. Morali smo da promenimo celu petorku, kako bi napravili stabilizaciju i mogli da pariramo Valensiji. Popravili smo odbranu, zaigrali puno bolji napad, odlično šutirali za tri poena..."

Kao i kapiten Luka Mitrović, Radonjić je istakao da je odbrana bila ključ pobede u drugih 20 minuta, kada je napad posustao, naročito u poslednjoj četvrtini.

"Nastavili smo sa dobrom igrom u odbrani i konstantno imali prednost. Valensija je pred kraj meča prišla na tri poena razlike, a tada smo defanzivom izborili priliku da realizacijom nekih napada i kontri uđemo u mirnu završnicu".

Trener crveno-belih čestitao je veliki uspeh "igračima, saradnicima, upravi kluba i navijačima", koji su bili prisutni i u dvorani Fuente de San Luis.

"I teoretski smo obezbedili Top 16 dva kola pre kraja, što je za nas fantastično".

Radonjić je na pitanje novinara odgovorio da još ne želi da razmišlja o protivnicima u sledećoj fazi, koja se odvija kroz dve grupe od po osam timova.

"Sačekaćemo da saznamo sa kim ćemo igrati. Fokus zadržavamo na preostale dve utakmice u ovoj grupi, a ko god nam dođe posle, biće vrlo jak i daće nam priliku da napredujemo i stičemo novo iskustvo".

Upitan da li je ostvarenjem prvog cilja u aktuelnoj sezoni smanjen pritisak, rekao je da se u Zvezdi ne može bez toga.

"Posebno raduje činjenica na koji način smo ostvarili ovaj cilj, igrajući jako kvalitetno, čime smo vrlo rano inicirali razmišljanja o plasmanu u Top 16. Što se tiče pritiska, on u Zvezdi uvek postoji. Znamo to dobro i zato ćemo se brzo okrenuti utakmici protiv Metalca", završio je Dejan Radonjić.

Komentari / 0

Ostavite komentar