Вељо пресрећан бронзом, јер је ни Чавке није освојио!

Српски пливач после освајања бронзе на Светском првенству у Дохи изјавио да је задовољан јер је стигао до медаље, као и да није могао да прати темпо Бернека и Гаја.

Остали спортови 06.12.2014 | 15:20
Вељо пресрећан бронзом, јер је ни Чавке није освојио!

Велимир Стјепановић обрадовао је српску нацију на Светском првенству у Дохи освајањем бронзане медаље у трци на 400 метара слободно.

"Ово је мој максимум. Бернеково време је за мене тренутно недостижно. Пливао сам своју трку и трудио се да останем у конкуренцији за медаљу. Држао сам Мађара и Британца Гаја до неких 250 метара, али нисам могао да издржим тај темпо. Од 250 до 350 метара сам се трудио да извучем максимум 'на ноге', а у финишу сам дао све што сам имао. Довољно за бронзу. Медаља је медаља. Било којег сјаја", изјавио је за "Спортски журнал" Стјепановић.

Он је осим новог државног рекорда (3:38,17) освојио и прво одличје за Србију у 25-метарском базену.

"Нисам знао да Милорад Чавић то није успео и да никада није наступао на светским првенствима у малим базенима. Сјајно, онда овај успех добија још више на значају", додао је Веља.

Стјепановић је додао да ће мало уживати у успеху који је направио и одморити се уочи последње трке на СП у Дохи, 200 метара делфин стилом у којој је актулени европски шампион. Он је као и много пута поновио да му је циљ да се пласира у финале, а да је "онда све могуће".

Квалификације у дисциплини 200 метара делфин на програму су у недељу ујутру, а финална трка истог дана у вечерњим часовима.

Коментари / 0

Оставите коментар