Veljo presrećan bronzom, jer je ni Čavke nije osvojio!

Srpski plivač posle osvajanja bronze na Svetskom prvenstvu u Dohi izjavio da je zadovoljan jer je stigao do medalje, kao i da nije mogao da prati tempo Berneka i Gaja.

Ostali sportovi 06.12.2014 | 15:20
Veljo presrećan bronzom, jer je ni Čavke nije osvojio!

Velimir Stjepanović obradovao je srpsku naciju na Svetskom prvenstvu u Dohi osvajanjem bronzane medalje u trci na 400 metara slobodno.

"Ovo je moj maksimum. Bernekovo vreme je za mene trenutno nedostižno. Plivao sam svoju trku i trudio se da ostanem u konkurenciji za medalju. Držao sam Mađara i Britanca Gaja do nekih 250 metara, ali nisam mogao da izdržim taj tempo. Od 250 do 350 metara sam se trudio da izvučem maksimum 'na noge', a u finišu sam dao sve što sam imao. Dovoljno za bronzu. Medalja je medalja. Bilo kojeg sjaja", izjavio je za "Sportski žurnal" Stjepanović.

On je osim novog državnog rekorda (3:38,17) osvojio i prvo odličje za Srbiju u 25-metarskom bazenu.

"Nisam znao da Milorad Čavić to nije uspeo i da nikada nije nastupao na svetskim prvenstvima u malim bazenima. Sjajno, onda ovaj uspeh dobija još više na značaju", dodao je Velja.

Stjepanović je dodao da će malo uživati u uspehu koji je napravio i odmoriti se uoči poslednje trke na SP u Dohi, 200 metara delfin stilom u kojoj je aktuleni evropski šampion. On je kao i mnogo puta ponovio da mu je cilj da se plasira u finale, a da je "onda sve moguće".

Kvalifikacije u disciplini 200 metara delfin na programu su u nedelju ujutru, a finalna trka istog dana u večernjim časovima.

Komentari / 0

Ostavite komentar