Дају доста голова, а не коштају много!

Ево најбољих 11 нападача који већ од јануара могу сами да одлучују о новој средини.

Фудбал 05.12.2014 | 23:45
Дају доста голова, а не коштају много!

Играчи којима уговори истичу на лето, већ у јануару могу слободно да крену у потрагу за новом средином. Додуше уз мало обештећење, али то није ништа у односу на квалитет који се купује. Тада се многи клубови који немају новца за довођење мултимилионских појачања окрећу управо овом тржишту. Много је фудбалера који из неког разлога не желе да продужују уговоре, а међу њима се налази прегршт звезда светског фудбала, за чије би довођење у неком другом тренутку морало да се одвоји и више од десет милиона.

Листу од 11 најбољих нападача који могу слободно да размишљају о својој блиској будућности саставио је спортски портал Сqуаwка.цом, а ми смо је мало прилагодили.

С обзиром на то да је данас рођендан Андре-Пјеру Жињаку, почећемо од њега. Његов уговор са Марсељем истиче крајем сезоне, а он је јавно обавестио своје послодавце да од наставка сарадње нема ништа, јер су му потребни већи изазови. Сјајан је када је окренут леђима од гола, добар је у игри главом, а уме да шутне и из даљине, па би сваки тим који кубури са поузданим шпицем морао да размисли о довођење Француза у своје редове. Он дели прво место на листи стрелаца у француској Лиги 1.

Следећи на ред долази некада велики холандски таленат Клас-Јан Хунтелар. Када је почињао каријеру сматран је легитимним наследником Дениса Бергкампа и Патрика Клајверта, али није у потпуности оправдао та очекивања. Тренутно је у Шалкеу, али не још задуго, пошто ће у јануару моћи сам да бира своју средину. Иако није остварио пун потенцијал, увек представља опасност у противничком шеснаестерцу у шта су се најбоље уверили Мексиканци прошлог лета у Бразилу.

Селимо се у Украјину, где Шахтјор има велике проблеме у преговорима о продужетку сарадње са Луизом Адријаном . А какву он само сезону има. И не само ову. Додуше ове године је стварно почео да решета мреже кад год стигне, посебно у важним мечевима Лиге шампиона. Против Бате Борисова је у две утакмице постигао осам голова. Не знамо који тим не би волео да види овог Бразилца испред свог везног реда.

Четврти фудбалер на листи је велики таленат који је растао у Фиорентини, али још увек није у потпуности фудбалски стасао, па је провео целу прошлу сезону на позајмици у Модени. Реч је о Куми Бабакару за кога ће се највероватније у јануару грабити пола Европе. Прошле сезоне је у Серији Б постигао 20 голова, али ни то га није препоручило Винченцу Монтели, па ће и он по свему судећи срећу тражити на неком другом месту.

У Истанбулу игра Горан Пандев, тачније у Галатасарају, али је он са њима потписао уговор само на годину дана, па ће сам моћи да одлучи о томе где ће даље. Многе спекулације око његове будућности су се појавиле у медијима, али тек у јануару ће он добити конкретне понуде. Сви знају колико је он убитачан за противничке голмане када је у форми и када му дате довољно простора и времена да упути ударац. Његови потези су одлучивали и неке велике дербије.

Накратко се враћамо у Марсељ, где је потпуно фудбалски стасала звезда Гане Андре Ају. Он као и његов клупски колега Жињак има уговор до лета. Играч који располаже великом брзином, сјајном техником, као и прелепим шутем могао би да заигра у готово сваком клубу, па се и због њега са великим нестрпљењем очекује јануар.

Фудбалер Сандерленда који је у претходном колу Премијер лиге постигао гол против Манчестер Ситија је Конор Викам. На велику жалост навијача на Стадиону Светлости, и његов уговор истиче на лето, па ће бити тешко одбити многе интересенте за његове услуге. Он је доведен из Ипсвича за 12 милиона фунти 2011. године, а прошле сезоне је буквално својеручно спасио свој тим испадања из лиге.

Да не буде да смо само у Марсељу били два пута, враћамо се и у Украјину. Играч Дњепра Јевхен Конопљанка у медијима је сељен у Премијер лигу небројено пута, али до таквих потеза у реалности никада није дошло (сви се још сећамо како је Јан Ејр испао неозбиљан када га је доводио у Ливерпул). Можда ће овог јануара неки од трачева о његовој селидби на Острво и бити конкретизован. Иако је крилни играч, својом креативношћу, непредвидивошћу, брзином и способношћу да постиже важне голове он дефинитивно заслужује да се нађе на овој листи.

У Јувентусу је толико тешко изборити се за место у нападу од када су ту Алваро Мората, Фернандо Љоренте и Карлос Тевез, а то је на својој кожи најбоље осетио Себастијан "Атомски мрав" Ђовинко. С обзиром на врло ситну грађу, као и на сјајну технику, он може да направи проблем скоро свакој одбрани. Према нашем мишљењу, једина грешка за њега би била одлазак у Премијер лигу, јер би тамо врло тешко могао да се уклопи у чврсту игру какву гаје енглески штопери.

Још један Италијан који се налази на овој листи је Ђанпаоло Пацини, који је наводно на мети Квинс Парк Ренџерса, Сандерленда и Астон Виле.

Последњи, али не и најмање важан на списку је Дани Ингс из Барнлија. Његови голови су довели овај тим до Премијер лиге, а када се уклопио у елитни ранг такмичења постигао је четири гола на шест последњих утакмица. И око њега ће се многи борити.

Било како било, очекује нас један од занимљивијих јануара.

Коментари / 0

Оставите коментар