''Шкунтелар'' у потјери за Клеом!

Најбољи стрелац Партизана Петар Шкулетић каже за Спорт да је тренутна генерација црно-белих за понос свих навијача клуба из Хумске 1.

Фудбал 05.12.2014 | 18:00
''Шкунтелар'' у потјери за Клеом!

Партизан је први на табели Јелен Суперлиге, са четири бода више од шампиона Црвене звезде, док је у Купу први пут после три године стигао до пласмана у полуфинале.

"То је нешто на шта смо сви поносни и сматрам да и навијачи такође треба да буду поносни на ову генерацију. Ако већ нема Европе на пролеће, биће опет два такмичења, првенство и Куп, што је сјајно", каже Шкулетић.

Екипа Марка Николића је још пре два кола обезбедила титулу јесењег првака, док их за викенд очекује последњи лигашки дуел против Борца из Чачка на ЈНА.

"С обзиром шта нам се све дешавало у минулим месецима, да су нас сустизале повреде кључних играча, па смо имали у ротацији 13, 14 фудбалера. Поврх свега нисмо примали плате, играли смо на „белом хлебу” и борили се с тим како знамо и умемо. А, када се црта повуче, први смо на табели, успели смо да се пласирамо у Лигу Европе и на крају стигнемо и у полуфинале Купа. Верујем да смо нека реална очекивања и премашили", додаје робусни нападач за Спорт.

Последњи меч у текућој години Партизан ће одиграти наредног четвртка, када у оквиру последњег кола Лиге Европе буде гостовао Астерас Триполис.

"Мотива сигурно неће недостајати, јер играмо пред нашим навијачима и желимо да се опоростимо како и доликује – победом. Први смо на табели, сасвим заслужено и битно је да предност на табели одржимо до краја. Уморни јесмо, можда мало и емотивно празни, но, не тражимо оправдања, изаћи ћемо у недељу на терен и дати све од себе да ставимо тачку на успешну јесен", истиче Шкулетић.

Оба тима неће имати резултатски императив у мечу Лиге Европе, Партизан је последњи са само једним бодом, док Грци имају четири више, па су Тотенхем и Бешикташ већ у наредној фази. Ипак, некадашњи нападач Војводине има прилику да се до краја јесени изједначи са Клеверсоном Габријелом Кордовом – Клеом. Бразилац је наступајући за црно-бели постигао 20 голова у свим такмичењима у полусезони, један више од Шкулетића.

"Сама чињеница да сам дошао у ситуацију да се борим за рекорд који је постигао Клео, такође члан изузетне генерације, која је играла Лигу шампиона, чини ме поносним. Не могу да обећам да ћу га сустићи, јер уколико будем јурио голове на предстојећа два меча сигурно нећу погодити мрежу. Припремаћу се за утакмицу као и иначе, па шта буде, мада је реално да се бар још једном упишем у стрелце", закључио је Шкулетић.

Коментари / 0

Оставите коментар