''Škuntelar'' u potjeri za Kleom!

Najbolji strelac Partizana Petar Škuletić kaže za Sport da je trenutna generacija crno-belih za ponos svih navijača kluba iz Humske 1.

Fudbal 05.12.2014 | 18:00
''Škuntelar'' u potjeri za Kleom!

Partizan je prvi na tabeli Jelen Superlige, sa četiri boda više od šampiona Crvene zvezde, dok je u Kupu prvi put posle tri godine stigao do plasmana u polufinale.

"To je nešto na šta smo svi ponosni i smatram da i navijači takođe treba da budu ponosni na ovu generaciju. Ako već nema Evrope na proleće, biće opet dva takmičenja, prvenstvo i Kup, što je sjajno", kaže Škuletić.

Ekipa Marka Nikolića je još pre dva kola obezbedila titulu jesenjeg prvaka, dok ih za vikend očekuje poslednji ligaški duel protiv Borca iz Čačka na JNA.

"S obzirom šta nam se sve dešavalo u minulim mesecima, da su nas sustizale povrede ključnih igrača, pa smo imali u rotaciji 13, 14 fudbalera. Povrh svega nismo primali plate, igrali smo na „belom hlebu” i borili se s tim kako znamo i umemo. A, kada se crta povuče, prvi smo na tabeli, uspeli smo da se plasiramo u Ligu Evrope i na kraju stignemo i u polufinale Kupa. Verujem da smo neka realna očekivanja i premašili", dodaje robusni napadač za Sport.

Poslednji meč u tekućoj godini Partizan će odigrati narednog četvrtka, kada u okviru poslednjeg kola Lige Evrope bude gostovao Asteras Tripolis.

"Motiva sigurno neće nedostajati, jer igramo pred našim navijačima i želimo da se oporostimo kako i dolikuje – pobedom. Prvi smo na tabeli, sasvim zasluženo i bitno je da prednost na tabeli održimo do kraja. Umorni jesmo, možda malo i emotivno prazni, no, ne tražimo opravdanja, izaći ćemo u nedelju na teren i dati sve od sebe da stavimo tačku na uspešnu jesen", ističe Škuletić.

Oba tima neće imati rezultatski imperativ u meču Lige Evrope, Partizan je poslednji sa samo jednim bodom, dok Grci imaju četiri više, pa su Totenhem i Bešiktaš već u narednoj fazi. Ipak, nekadašnji napadač Vojvodine ima priliku da se do kraja jeseni izjednači sa Kleversonom Gabrijelom Kordovom – Kleom. Brazilac je nastupajući za crno-beli postigao 20 golova u svim takmičenjima u polusezoni, jedan više od Škuletića.

"Sama činjenica da sam došao u situaciju da se borim za rekord koji je postigao Kleo, takođe član izuzetne generacije, koja je igrala Ligu šampiona, čini me ponosnim. Ne mogu da obećam da ću ga sustići, jer ukoliko budem jurio golove na predstojeća dva meča sigurno neću pogoditi mrežu. Pripremaću se za utakmicu kao i inače, pa šta bude, mada je realno da se bar još jednom upišem u strelce", zaključio je Škuletić.

Komentari / 0

Ostavite komentar