Ништа од хапшења несавјесних послодаваца

Некада и сад. Разлике нема, барем, што се тиче Кривичног закона. Прецизније, од бомбастичне најаве хапшења послодаваца који нису исплатили пет или више плата – нема ништа.

Република Српска 04.12.2014 | 19:43
Ништа од хапшења несавјесних послодаваца

За годину и по дана од како је Закон аминован у Парламенту Српске – није се много тога промјенило. У радничком смислу.

Кривичне пријаве радника постоје – али не и послодавци иза решетака. Тако је прича о затворским казнама – остала, за сада, само прича. 

Синдикат који је највише и инсистирао на томе да буду кажњени они послодавци који неизмирују своје обавезе, сада готово невидљиве ефекте Кривичног закона правдају тиме што је то још, како кажу, фришко Законско рјешење. Имају податке су синдикалне организације против пет предузећа поднијеле кривичне пријаве док је личних преко 200. Судких пресуда – нема.

Кривични закон је у пракси доживио дебакл. Тако би то објаснили послодавци. Слово закона које прописује и затворске казне их не брине много, јер су, пронашли начин како да се извуку. И то више и не крију.

Бијељинска'' Агросемберија'',  Војиславу Стефановићу дугује више од 10 плата. Очекивао је да ће Кривични закон више него до сада да заштити раднике. Ипак, у његовом случају показало се другачије. 

На основу свега може се закључити да радници и са и без Закона нису много добили. Све је још на почетку са којег се за годину и по дана није помакло.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

семберац

04.12.2014 19:03

БЛАГО ОНОМ КО ОДЕ ИЗ БИВСЕ ЈУГЕ. А ПОГОТОВО ИЗ БиЈЕЉИНЕ И ОКОЛНИх ГРАДОВА. ЗИВИО ШВАБО МИЛИОН ГОДИНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

изет

04.12.2014 19:15

Колико људи не ради а он би још и да ради и прима плату

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

04.12.2014 21:31

казу посла има и превисе али пара нема.

ОДГОВОРИТЕ