Партизанов заокрет на АБА и Евролигу!

„Можда смо и ми имали нереална очекивања у овом тренутку од Павловића и Милосављевића, уигравање играча у екипи уопште није лак процес, али јасно је да ће нам њих двојица стварно много значити у наставку сезоне“, рекао је Миленко Тепић.

Кошарка 04.12.2014 | 15:00
Партизанов заокрет на АБА и Евролигу!

Партизанова авантура у Еврокупу завршена је поразом од израелског Хапоела у хали Пионир, а иако су до краја прве фазе остале још две утакмице, за црно-беле оне неће имати резултатски значај. Друго по снази такмичење у Европи на тренутке је деловало као велико бреме тиму који се тек комплетира, а сада шампиону Србије преостаје борба за оно што је најважније, пласман у плеј-оф регионалног такмичења.

Често је тренер Душко Вујошевић умео да каже да екипу исцрпљује густ и незгодан календар, далека гостовања у Еврокупу, такмичењу које не доноси никакав профит... Партизан је у првих осам кола забележио само једну победу, а доста утакмица изгубио је на „једну лопту“. Тесни порази у гостима у Волгограду, Бандирми и Јерусалиму однели су и шансу за брејк који би продужио живот црно-белих на међународној сцени ове сезоне. Једино где Партизан на страни није имао шансу је прво коло и дуел са Лијетувос Ритасом.
„Жао ми је због испадања из Еврокупа, шансе смо пропустили пре свега на тим гостовањима, морали смо да добијемо бар једну од тих утакмица. Иако последња два меча немају значај, покушаћемо што боље да их одиграмо како бисмо се што боље спремили за оно важније што нас чека, а то је Јадранска лига, где нам је циљ пласман у плеј-оф“, рекао је плејмејкер Партизана Миленко Тепић.

Оно што може да радује навијаче најтрофејнијег кошаркашког клуба у Србији је повратак двојице љубимаца: опорављеног Драгана Милосављевића и Александра Саше Павловића, бившег НБА аса, који је за кратко време освојио срца Гробара.

Милосављевића, који је за екипу Партизана много више од играча носиоца капитенске траке, навијачи су чекали скоро 11 месеци да се врати после тешке повреде колена. Његов изостанак прошле сезоне утицао је и на резултате екипе у ТОП 16 фази Евролиге и завршници Јадранске, а сада сви имају велика очекивања од њега. Наравно, биће му потребно време да „осети линије“ на терену и врати се у форму.

Огромно појачање црно-белих у борби за место међу четири најбоље екипе у региону биће Саша Павловић. „Људски максимум“, како су га прозвали неки навијачи Партизана прошле сезоне због учинка финалу плеј-офа са Црвеном звездом, још није онај стари (меч завршио без поена), мада би требало бити реалан и рећи да ће се тек после одређеног броја тренинга са екипом вратити у ритам.

И Милосављевић и Павловић су имали прилику да истрче на терен у дуелу са Хапоелом.
„Можда смо и ми имали нека нереална очекивања у овом тренутку од Саше и Драгана. Уигравање играча у екипи уопште није лак процес, али јасно је да ће нам њих двојица стварно много значити у наставку сезоне“, оценио је Тепић.

Он је додао да упркос поразима, а Партизан их је уписао два заредом, против Црвене звезде и Хапоела, екипа расте из меча у меч и подиже ниво игре, што је изузетно важно пред дуеле који долазе у Јадранској лиги.

Прва од тих изузетно важних утакмица долази већ у недељу, у хали Пионир против талентоване екипе Мега Лекса. Партизан је у досадашњим дуелима са овим ривалом углавном без већих проблема излазио на крај, али ове сезоне ће то можда бити теже него икад.

Партизан сада прави јадрански заокрет како би преко региона дошао тамо где сви навијачи и играчи желе – Евролигу. Тај задатак је веома тежак, али са Сашом Павловићем и Драганом Милосављевићем биће много лакши, ако у наредних месец дана стигне и још један плејмејкер, како се шпекулише данима, црно-бели и њихови навијачи, чија подшке ни поред пораза ове сезоне није изостала, поново би могли да се радују.

Коментари / 0

Оставите коментар