Partizanov zaokret na ABA i Evroligu!

„Možda smo i mi imali nerealna očekivanja u ovom trenutku od Pavlovića i Milosavljevića, uigravanje igrača u ekipi uopšte nije lak proces, ali jasno je da će nam njih dvojica stvarno mnogo značiti u nastavku sezone“, rekao je Milenko Tepić.

Košarka 04.12.2014 | 15:00
Partizanov zaokret na ABA i Evroligu!

Partizanova avantura u Evrokupu završena je porazom od izraelskog Hapoela u hali Pionir, a iako su do kraja prve faze ostale još dve utakmice, za crno-bele one neće imati rezultatski značaj. Drugo po snazi takmičenje u Evropi na trenutke je delovalo kao veliko breme timu koji se tek kompletira, a sada šampionu Srbije preostaje borba za ono što je najvažnije, plasman u plej-of regionalnog takmičenja.

Često je trener Duško Vujošević umeo da kaže da ekipu iscrpljuje gust i nezgodan kalendar, daleka gostovanja u Evrokupu, takmičenju koje ne donosi nikakav profit... Partizan je u prvih osam kola zabeležio samo jednu pobedu, a dosta utakmica izgubio je na „jednu loptu“. Tesni porazi u gostima u Volgogradu, Bandirmi i Jerusalimu odneli su i šansu za brejk koji bi produžio život crno-belih na međunarodnoj sceni ove sezone. Jedino gde Partizan na strani nije imao šansu je prvo kolo i duel sa Lijetuvos Ritasom.
„Žao mi je zbog ispadanja iz Evrokupa, šanse smo propustili pre svega na tim gostovanjima, morali smo da dobijemo bar jednu od tih utakmica. Iako poslednja dva meča nemaju značaj, pokušaćemo što bolje da ih odigramo kako bismo se što bolje spremili za ono važnije što nas čeka, a to je Jadranska liga, gde nam je cilj plasman u plej-of“, rekao je plejmejker Partizana Milenko Tepić.

Ono što može da raduje navijače najtrofejnijeg košarkaškog kluba u Srbiji je povratak dvojice ljubimaca: oporavljenog Dragana Milosavljevića i Aleksandra Saše Pavlovića, bivšeg NBA asa, koji je za kratko vreme osvojio srca Grobara.

Milosavljevića, koji je za ekipu Partizana mnogo više od igrača nosioca kapitenske trake, navijači su čekali skoro 11 meseci da se vrati posle teške povrede kolena. Njegov izostanak prošle sezone uticao je i na rezultate ekipe u TOP 16 fazi Evrolige i završnici Jadranske, a sada svi imaju velika očekivanja od njega. Naravno, biće mu potrebno vreme da „oseti linije“ na terenu i vrati se u formu.

Ogromno pojačanje crno-belih u borbi za mesto među četiri najbolje ekipe u regionu biće Saša Pavlović. „Ljudski maksimum“, kako su ga prozvali neki navijači Partizana prošle sezone zbog učinka finalu plej-ofa sa Crvenom zvezdom, još nije onaj stari (meč završio bez poena), mada bi trebalo biti realan i reći da će se tek posle određenog broja treninga sa ekipom vratiti u ritam.

I Milosavljević i Pavlović su imali priliku da istrče na teren u duelu sa Hapoelom.
„Možda smo i mi imali neka nerealna očekivanja u ovom trenutku od Saše i Dragana. Uigravanje igrača u ekipi uopšte nije lak proces, ali jasno je da će nam njih dvojica stvarno mnogo značiti u nastavku sezone“, ocenio je Tepić.

On je dodao da uprkos porazima, a Partizan ih je upisao dva zaredom, protiv Crvene zvezde i Hapoela, ekipa raste iz meča u meč i podiže nivo igre, što je izuzetno važno pred duele koji dolaze u Jadranskoj ligi.

Prva od tih izuzetno važnih utakmica dolazi već u nedelju, u hali Pionir protiv talentovane ekipe Mega Leksa. Partizan je u dosadašnjim duelima sa ovim rivalom uglavnom bez većih problema izlazio na kraj, ali ove sezone će to možda biti teže nego ikad.

Partizan sada pravi jadranski zaokret kako bi preko regiona došao tamo gde svi navijači i igrači žele – Evroligu. Taj zadatak je veoma težak, ali sa Sašom Pavlovićem i Draganom Milosavljevićem biće mnogo lakši, ako u narednih mesec dana stigne i još jedan plejmejker, kako se špekuliše danima, crno-beli i njihovi navijači, čija podške ni pored poraza ove sezone nije izostala, ponovo bi mogli da se raduju.

Komentari / 0

Ostavite komentar