Откривамо: Ко је Бранислав Дукић?

Иако је спомен обиљежје страдалим сарајевским Србима постављено на Златишту прије више од два мјесеца полемике око тог чина се настављају.

Република Српска 02.12.2014 | 17:57
Откривамо: Ко је Бранислав Дукић?

Скупштина општине Источни Стари Град, на чијој територији је постављено обиљежје, донијела је једногласну одлуку да је то нелегално постављен објекат који без благослова Српске православне цркве не може представљати спомен обиљежје настрадалим сарајевским Србима.

Одборнци су позвали лица која су нелегално поставила објекат да га, у складу са законом, уклоне.

Једногласном одлуком одборници Скупштине општине Источни Стари Град задужили су начелника Општине да покрене процедуру за утврђивање одговорности надлежних институција и појединаца који су кршећи закон и искључујући у потпуности надлежности које има локална заједница, угрозили безбједност и развој привреде и туризма, што је изазвало велике финансијске губитке у јавном и приватном сектору Општине.

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранко Дукић, који од почетка тврди да је крст на Златишту поставио Савез логораша, каже да је оваква реакција очекивана јер се ради о приватним интересима.

Истиче како не може да вјерује да неко ради привредног и туристичког развоја не поштује хиљаде српских жртава.

На питање да ли ће, на захтјев општине Источни Стари Град, уклонити спомен обиљежје одговара:
,,У вашој кући су били отац и мајка па сте тек онда дошли ви. Ми смо били код предсједнице Владе, а не код предсједника Општине. Овдје ће одлуку доносити институције Републике Српске, а не неке општине и појединци.''

Из општине Источни Стари Град Дукићу поручују да је кукавица која је ноћу кријући поставила нешто што је назвао спомен крстом, а потом је побјегао у Бањалуку и отуда изјавио како је одао почаст страдалим сарајевским Србима.

,,Одакле Дукићу право да не поштује одлуке Скупштине општине коју никада није посјетио нити је предао захтјев за иградњу споменика'', питају се у општини Источни Стари Град и додају да је Дукић прекршио и Закон Републике Српске који јасно одређује ко, гдје и како може постављати спомен обиљежја.

Дукић не поштује ни Српску православну цркву, која није дала благослов за споменик, нити поштује оне који су стварали и бранили Републику Српску, па чак ни оне којима је наводно одао почаст.

,,Ко је Бранислав Дукић? Човјек који је у рату у Сарајеву уживао све привилегије тзв. републике БиХ. У храсничкој чети био је командир 3. вода. Са Пејановићем је био у Српском грађанском вијећу док смо ми стварали и бранили Републику Српску. Имам 50 изјава људи који говоре ко је Дукић и шта је радио у рату. Све ћемо то објавити па да се коначно сазна ко је Бранислав Дукић, шта жели и које су његове намјере'', истиче начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић.

Гашановић се позива на изјаве бивших сарајевских логораша који су након изласка из логора тадашњој Војној полицији Војске Републике Српске давали изјаве о својим патњама и у којима је Бранислав Дукић именован, не као логораш, већ као неко ко их је слао на принудни рад, правио спискове подобних и оних других Срба.

Из општине Источни Стари Град поручују да ће ова локална заједница у сваком тренутку изаћи у сусрет онима који желе да на достојанствен начин, али не ради личних или политичких интереса, одају почаст страдалим сарајевским Србима онако како они заслужују и како налаже православна вјера и традиција.

БН ТВ

Коментари / 61

Оставите коментар
Name

паксу

02.12.2014 17:01

Дукиц је несто друго, олос и аустро-угарски гребатор!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Дасница

02.12.2014 17:04

Па ово теба провјерити ако је ово тацно онда га одмах треба најурити из Савеза, али прво провјерити дајте људи ако је тацно нека се јаве свједоци па мозе и нека емисија на БН-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пајо

02.12.2014 17:04

Бранислав Дукиц је цело време био припадник арбије БиХ. Узивао све привилегије. Требао чак да добије златни љиљан од Алије. Али је због неког шверца морао побећи из Сарајева. И тада су га ухапсили када је хтео да дезертира. Заробљен је на линији приликом бега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

02.12.2014 17:14

Ово је за неповјеровати! Знам да је негативна селекција више него изражена у Републици Српској, али да се ово крило све ове године, то је невјероватно. Ово је апсурд над апсурдима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја само

02.12.2014 17:22

Знам да убрзано стиже вријеме кад ће живи завидити мртвима. У овој држави најмање право имају живи борци и они који су стварали Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истрага

02.12.2014 17:27

Питајте тог Дукица колико има новца на рацунима у банкама и одакле му тај новац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

02.12.2014 17:29

Истине ради. Бранислав Дукић није био припадник Армије БиХ него цивилне заштите у Храсници. Његова жена била је медицинска сестра у храсничкој болници. Без потписа Бранислава Дукића није се могла добити хуманитарна помоћ а он је јео боље и имао више конзерви у стану него десет војника Армије БиХ. Развио је бизнис са локалним храсничким шверцерима и узео је добре паре за храну. Онда је организовао бијег преосталих храсничких Срба на територију ВРС половином 1994. На Игману тачније осмицама је ухапшен са 30-так Срба и од тада је био у војном притвору , од Храснице до Виктор Бубња. Приликом хапшења код њега је пронађено 30 000 ДМ. То вам је господо права истина јер сам лично познавао дотичну особу чак сам једне прилике морао да га чекам да дође од куће и да нам потпише издавање хране и горива за јединицу а ишли смо преко Игмана. Како је само био слаткорјечив, фин, љубазан...ма на рану привити. Који је то полтрон, увлакач и љигавац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

02.12.2014 17:31

ПРЕВАРАНТ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

02.12.2014 17:44

Знам га лицно,узивао је све привилегије у Храсници. Дијелио је хуманитарну помоц Србима,кад се накрао ли покусао је побјеции´и ухвацен на Игману.Заглавио у затвору али никакав логорас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

праведан

02.12.2014 17:51

Елита окупљена око СНСД-а су углавном неки преваранти љигавци, код њих је мало шта чисто, све сумњиве фаце. Назалос ми то сви знамо,констатујемо, коментаришемо и ама баш ништа не предузимамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

02.12.2014 17:53

Додји Браниславе у Истоцно Сарајево да мало поразговарамо, да ти мало "објаснимо" неке ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крсто

02.12.2014 18:01

На страну Дукић, уопште га не браним, већ мене нервира то што над Мостаром стоји крст од 50 метара, и слично по цијелој федерацији гдје живе Хрвати, а ми први скачемо рушити макар укрштене бандере, да се не би ко, не дај Боже увриједио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

02.12.2014 18:11

Е мој Крсто, ако си тај оно сто је урадио Дукиц није ни к од крста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

02.12.2014 18:12

Сад се питате? Погледајте моје писање о Дукицу пре 3-4 мјесеца. Укратко, лазов и преварант.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

02.12.2014 18:18

Разлог због којег нацелник Истоцног Старог Града инсистира на русењу крста је његов заједнцки приватни бизнис са Ацом Станисицем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре КРСТО

02.12.2014 18:18

Прави вјерник се стиди бандера!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

02.12.2014 18:20

Бранислав Дукиц је Бајин играћ јер му треба као гласачка машина Логораша .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

02.12.2014 18:38

Морао је и он несто радити у рату. Његов газда је сверцовао цигаре,он је бранио федерално Сарајево.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нино

02.12.2014 18:49

Срамота ме сто сам Србин, па зар је требало 20 година да неко то саопсти, хитно га отјерати из Савеза!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин ВРС

02.12.2014 18:50

Па људи брацо мила има ли у садасњој власти иједан постен Србин борац од првог дана? Новаковиц у Зенгама овај изледа сверцер и алијин љиљан куку нама па ста нам то раде борацке организације и људи који су на целу опстинских борацких организација све испровјеравати па онда смјенити и позатварати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стаклено око

02.12.2014 19:12

Људи упознао сам га јос када је радио у С.Д Борик у Бањалуци, а лицно га је примио директор Боско Наниц. Вјерујте и ту је хватао на сазаљевање према њему, прицајуци да су му у логору муслимани извадили око бајонетом. Зива истина прицао са толико уверења да се цовјеку дизе коса на глави. Изгледа један обицни преварант. Не знам само како је успио Додика преварити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

романија

02.12.2014 19:16

јел мозе неко да ми објасни како Дукиц вози десет година слузбено возило МУП-а и то са ротацијом а колико знам никад није радио у МУП-у

ОДГОВОРИТЕ
Name

ратни војни инвалид 1 категорије

02.12.2014 19:20

ратовао сам рањен сад би поново у рат против оваки лопова ма.. им је... одма сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

храсница

02.12.2014 19:32

У рату никоме није било лахко,а овом ухљупу и бандиту је било боље бити србин у храсници него србин у војковицима,није морао пуцати ни копати а јео десет пута боље него сто сад једе вецина људи у БиХ.А мислим да сте то вецином сви знали па се мало цудим сто га трпите.И да се зна,није он никакав логорас него бандит и сверцер а то најбоље знају храсницки срби које висе заваљивао него сто би босњаке да је могао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја..

02.12.2014 19:39

Годинама ја говорим да Муслимани, Босњаци.. илити како увредљиво казу исламисти, нису ни ПРОМИЛ непријатељи Р С - у колико олос као овај, а јос и Србин. Када су вам Муслимани или Босњаци нанијели зло ПОСЛИЈЕ рата у било којем облику.. Срби моји, ето вам Путин за примјер,, јебо вас он...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

02.12.2014 19:47

Тацно је да је био сво вријеме до , 94 у храсници

ОДГОВОРИТЕ
Name

михаило

02.12.2014 19:53

он је прави Валтер

ОДГОВОРИТЕ
Name

столе

02.12.2014 20:28

Хе хе нико нам није крив сто смо мисеви мекињари,а кад нисмо онда блејимо и пасемо траву,све смо заслузили нико нам није крив

ОДГОВОРИТЕ
Name

далабусани га бирају

02.12.2014 20:30

Нешто се у задње вријеме удебљао к'о крме. Мора да му је мала плата па нема шта да једе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мехо

02.12.2014 20:31

Лопови и тајкуни су узивали и у рату, док је нормалан народ гинуо за глупе идеале, са увјерењима да су "они" други зло које треба унистити. Сколски примјер "завади будале, па владај".

ОДГОВОРИТЕ
Name

УНУТРАСЊИ ДУГ

02.12.2014 21:09

СИНОВИ СРПСКИ КОЈИ НИКАДА НИСУ БИЛИ ВЈЕРНИЦИ ГИНУЛИ СУ ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ, РОДИТЕЉИ БИЛИКОМУНИСТИ....КАКАВ БЛАГОСЛОВ ЦРКВЕ,,,,ЛОПОВИ СУ ТО ПОД ОКРИЉЕМ БОГА,,,ОНИ НАРОД НЕПОСТУЈУ КАМОЛИ БОГА,,,,БОГА НЕ СПОМИЊИТЕ.....ВИ БЕЗБОЗНИЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

моке

02.12.2014 21:13

овакве кад голе бациш из авиона падну на земљу у одјелу. тај и да је осто у сарајеву био би херој одбране, златни љиљан и нека фела у кантону. овакви људи су неуништиви!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

02.12.2014 21:40

Тај би био и вснземаљац за добре паре. Био ми је комсија у Храсници, љигавац ипреварант.

ОДГОВОРИТЕ
Name

а шта ако

02.12.2014 22:09

А шта људи ако гријешите? Знам човјека лично и ни мало ми није симпатичан! Напротив! Али ако је био у логору, што би морали знати у Савезу логораша, онда су овакве квалификације гријех! Молим за суздржаност!

ОДГОВОРИТЕ
Name

само РС

02.12.2014 23:34

добар човјек, успјешно уновчава своје српство

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја лицно

03.12.2014 01:22

ПА ВИ СРБИ УВИЈЕК ИЗАБЕРЕТЕ НЕКЕ ПОГРЕСНЕ ЉУДЕ ДАЈЕ ТЕ ИМ ПАЗЊУ И ОНДА ОДЈЕДНОМ НЕВАЉАЈУ САМИ СТЕ КРИВИ,НЕДАЈ БОЗЕ ДА ЈЕ НЕКО ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ ТО РЕКАО ОДМА БИ СКОЦИЛИ НА ЊЕГА И КРИВИЛИ НАС ЗА WВЕ, ВЕЦ ГА ПОДРЗАВАТЕ ТОЛИКЕ ГОДИНЕ И САД СЕ ПИТАТЕ КО ЈЕ ОН ЦЦЦЦЦЦЦ

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

03.12.2014 03:58

Вјерујем овим коментарима дукиц се продо народу да заступа логорасе само наивни могу вјеровати дукицу док је косарац И СНСД на власти дукиц неце одговарати будите сигурни

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

03.12.2014 05:45

такве окупља додик око себе има и зенги

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

03.12.2014 06:14

Па кад је предсједник дезертер и сверцар цигарама,премијер уцитељ,сто неби и на целу логораса био Алијин Србин???Све је накарадно па и то.Једино је Савциц права особа на целу бораца.Био ми је комадант у Заститном пуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нео

20.04.2015 16:40

СВЕРЦЕР И УЦИТЕЉ НИСУ ИСТО. НЕ ВОЛИМ ПРЕМИЈЕРКУ АЛИ УЦИТЕЉ ЈЕ ЦАСНО И ПЛЕМЕНИТО ЗАНИМАЊЕ.

Name

Истинито

03.12.2014 07:55

Исти је под окриљем СНСД у Бањалуци. Запослен је и прима добру плату у дворани Борик. Исто тако вец низ година користи слузбено возило МУПа Републике Српске у приватне сврхе. Тоци гориво на МУП, сервисира и малтретира полицајце на цести. Знате ли Ви ко сам ја??? Доста бре висе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мића с требевића

03.12.2014 10:27

колико то логораша изабра дукића себи за предсједника.ми таквог-сличног изабрасмо за предсједника РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.ј...ш ти овај гад од народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Докле висе

03.12.2014 10:39

Не могу нападати никога јер нисам сигуран.Могу само реци сто сам цуо од њега самог.Ова мрцина од цовјека лазе цим уста отвори.То сезе јос од прослих избора када га је промовисао Славко Јовициц(Славуј) који је био цест гост на ТВ.Та рузна и пијана сподоба је уградила Дукицу стазу како да се удвори владајуцој партији.Уосталом био је у Хагу гдје су унапријед знали ста це овај реци.Питам се засто је бас он изабран да брани насе зртве?Као Србин сам увијек био скептик кад је он говорио о насим зртвама,логорима и сл.Ми имамо вјеродостојније примјере да показемо трибуналу него сто је овај тамо трабуњао.Уосталом није први пут да смо сами себе понизили до те мјере да нам висе нико не вјерује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оли воли

03.12.2014 15:50

Куја подвила реп ни нејавља се да ову обавјест оповргне,сто се крио крио се сад је откривен смрдолински(Бранислав Дукиц)бас је куја ловацка!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гиле

03.12.2014 16:50

Све је ово осмислио онај КЛОСАРАЦ, Дукиц је само један обицни полтрон...Треба их казнити обадвојицу, јер су увриједили све зртве рата како војне тако и цивилне... фуј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

03.12.2014 18:35

ЖАЛОСНО,ЈАДНО,ТРАГИЧНО.ПОД ХИТНО ТРЕБА ДА СЕ ОД ЊЕГА ОГРАДИ УДРУЖЕЊЕ ЛОГОРАША АЗАТИМ СВИ ПОЛИТАЧАРИ(АКО ЈЕ ПОД ЊИХОВИМ ОКРИЉЕМ).ОДУЗЕТИ МУ СВЕ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ И ПРИМАЊА:ДНО ДНА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

03.12.2014 18:35

Познати Дукиц иде у Федерацију око Дрвара у криволов на срндаца а месо продају у бањалуцкој дворани Мејдан гдје је запослен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

03.12.2014 18:36

Има доста Дукица , Јовицица, логорас па посланик, Цургуза који је водио борацку организацију сви знамо како па постао кандидат за посланика јел то нормално али ми није јасно ко мозе да да је минусе на ове комантаре кад је све тако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕЛО

03.12.2014 22:07

УЗАЛУД ТРУД ЏАБА ВАМ СВЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

малибу

03.12.2014 22:40

Ако је то тацно а мислим да није засто сте цутали 20 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

04.12.2014 00:15

дукић већ више од 5 година управља двораном Обилићево у Б.Луци и рекетира власнике пословних простора у истој. Лако је провјерити,Васковицу би то било час посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снага Народа

04.12.2014 06:36

Ако је тацан и мали дио коментара који се овдје могу процитати (а ја уто не сумњам јер се осјети да су искрени и постени), ето разлога да то МУП испита и, ако су тацни, поднесе кривицну пријаву (лазно претстављање, злоупотреба полозаја, криволов, итд). То се наравно неце десити, а "слуцај" це се брзо заборавити, јер зивот убрзано иде (тоне) даље. И зато: само револуција народ спасава, али о томе треба да се договоре сва три народа да их политицари не гурну у братоубилацки рат као '92,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ранко

04.12.2014 09:29

Пуна подршка начелнику општине, хитно објави све што је везано за Дукића, који је неспорно хиња, љигавац, увлакач, цовјек задатка резима, па побогу људи у Савезу логораса, кроз Дукица не брукајте институцију Савеза, рјешите се нечовјека, тајкуна, сваки нормални Србин се стиди "бандере", то је самар и насој Цркви...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стари мој

04.12.2014 10:10

ООооо, па о овоме треба да зна Додик и његови, па ово је стварно лажовчина и срамота !Ужасна срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

истна

04.12.2014 11:42

Тоје Додиков човјек,који ради искључиво у интересу СНСД-а,као и онај Славко што је био са њим па отишао у СНСД итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дука

04.12.2014 15:59

Јасно је ко дан, какав је он човјек по свему ономе што ради. Ово је полтрон који би исту улогу имао и у некој другој прљавој власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самоук

04.12.2014 17:43

Па, ко је Дукића поставио на мјесто предсједника Савеза логораша Републике Српске? Ко? Шта се дешава са овим народом? Све се зна ко је какав идиот, криминалац, гњида, издајник али народ не мрда ни малим прстом да смакне оне који му одлучују о судбини, а на њихову штету. Доста шупље и сједења за тастатуром! Радите нешто, народе! Радите или скапајте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

свашта

04.12.2014 18:34

Не гледам телевизију па овог нисам дуго видио. Ала је набацио килограма! Ко да га тове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

04.12.2014 19:06

Страсно. Овај Дукиц и онај Славуј Јовициц су обицни лопови и криминалци. Њихов ЗАДАТАК је био да се открију Младиц и Карадзиц а плацала их је лицно Карла дел понте.Погледајте старе емисије на бн телевизији па цете видјети који су то издајници. Ниста бас ниста нису урадили за логорасе. И један идруги други су се обогатили преко тих јадника и требало би им одузети стецено опљацкану имовину и извести пред суд. Правда мора стици. И не само ова двојица.Погледајте колико је њих од 90 их година на истим функцијама а да ниста нису урадили,Предводник тих лоповцина је Ранка мисиц Цургуз, ракуљ те онај за нестале... Има их за два затвора. Хајмо људи прогледати па то у затвор потерати... Уморисе нас својим лоповлуцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

предраг грабез

18.09.2016 09:26

Многи се питају у вези Бранислава Дукица одакле њему да вози слузбени голф 4 од министартва унутрасњих послова па ево одговора на то његов син ДАЕЈАН РАДИ У крим-полицији сад је у одјелу за организовани криминал тако да мозе и оца ухапсити за организовани криминал ево како дотицни слузбена возила полиције

Name

Ђорђо

15.09.2019 02:35

Ништа не знате! АИД, Славко Јовичић и Бранислав Дукић урнишу по РС! Да ли знате, да је Храсница највеће стратиште србског народа, кога је Дукић оптужио? Није могао Фикру је за њега је шверцовао свињске конзерве преко француза на Крупцу а са Србима из Војковића. Дукић ке организовао посљедње етничко чишћење Срба из Храснице у септембру 1994. Он је дезертер ОС БиХ, осуђен на двије године. Југословен по националности. Члан снв код мирка пејановића. Он је уз дозволу пролазио кроз тунел Д-Б којег сам ја копао.

ОДГОВОРИТЕ