Нови дрес Барсе за 2015./2016.

Каталонски "Спорт" објавио је како ће изгледати дресови Барселоне за наредну сезону. Биће битно другачији од традиционалних...

Фудбал 02.12.2014 | 16:00
Нови дрес Барсе за 2015./2016.

Дрес Барселоне, плаво-црвени, са вертикалним штрафтама, било да су широке или танке, спада је ред култних у свету фудбала.

Ипак, све је подложно променама, нарочито у Шпанији, где су Барса и Реал последњих година направили низ компромиса са сопственом историјом и традицијом како би зарадили новац и привукли спонзоре.

Уколико је каталонски "Спорт" у праву, наредне сезоне видећемо ново одступање од традиционалног на "Камп Ноу", дресови ће имати хоризонталне пруге, наравно плаве и црвене боје.

То ће бити први пут у 115 година дугој историји трофејног клуба да су линије "положене". Штавише, Барса никада у историји није имала дрес са четири пруге једне, а четири пруге друге боје.

И овог пута, знатно више него раније, симболи Каталоније лако се могу уочити на новом дресу, а све у склопу тежње ове богате области да се отцепи од Шпаније. Барселона је прошле године први пут "сашила" гостујућу гарнитуру дресова у бојама каталонске заставе, жуто-црвену, са танким линијама, што су многи у Шпанији схватили као чисту провокацију.

"Спорт" је, иначе, традиционално наклоњен Барселони и недавно је на свечаности на стадиону "Камп Ноу" уредништву листа уручена захвалница због праћења Барсе на дневној бази пуних 35 година.

Коментари / 0

Оставите коментар