Novi dres Barse za 2015./2016.

Katalonski "Sport" objavio je kako će izgledati dresovi Barselone za narednu sezonu. Biće bitno drugačiji od tradicionalnih...

Fudbal 02.12.2014 | 16:00
Novi dres Barse za 2015./2016.

Dres Barselone, plavo-crveni, sa vertikalnim štraftama, bilo da su široke ili tanke, spada je red kultnih u svetu fudbala.

Ipak, sve je podložno promenama, naročito u Španiji, gde su Barsa i Real poslednjih godina napravili niz kompromisa sa sopstvenom istorijom i tradicijom kako bi zaradili novac i privukli sponzore.

Ukoliko je katalonski "Sport" u pravu, naredne sezone videćemo novo odstupanje od tradicionalnog na "Kamp Nou", dresovi će imati horizontalne pruge, naravno plave i crvene boje.

To će biti prvi put u 115 godina dugoj istoriji trofejnog kluba da su linije "položene". Štaviše, Barsa nikada u istoriji nije imala dres sa četiri pruge jedne, a četiri pruge druge boje.

I ovog puta, znatno više nego ranije, simboli Katalonije lako se mogu uočiti na novom dresu, a sve u sklopu težnje ove bogate oblasti da se otcepi od Španije. Barselona je prošle godine prvi put "sašila" gostujuću garnituru dresova u bojama katalonske zastave, žuto-crvenu, sa tankim linijama, što su mnogi u Španiji shvatili kao čistu provokaciju.

"Sport" je, inače, tradicionalno naklonjen Barseloni i nedavno je na svečanosti na stadionu "Kamp Nou" uredništvu lista uručena zahvalnica zbog praćenja Barse na dnevnoj bazi punih 35 godina.

Komentari / 0

Ostavite komentar