Креспо тренер Парме?

Уколико Роберто Донадони изгуби и утакмицу са Лацијом, тренер посрнуле Парме највероватније постаће легендарни фудбалер тог, али и других клубова, Ернан Креспо!

Фудбал 02.12.2014 | 14:00
Креспо тренер Парме?

Ернан Креспо налази се на корак од тога да постане тренер клуба који га је, својевремено, учинио најскупље плаћеним фудбалером света свих времена.

А, тих 56 милиона евра, колико је Лацио 2000. године платио за тада још младог Аргентинца, до данас је достигао само мали број играча, њих 15-ак.

Наиме, актуелни тренер Парме Роберто Донадони, према сазнањима ТВ мреже "Медиасет", добио је услов од челника клуба да не сме да изгуби у наредној утакмици са Лацијом, уколико не жели да му буде уручен отказ. Парма је, иначе, последња на табели.

Уколико се то не догоди, Донадони ће добити отказ, а највероватније ће на његово место доћи - Креспо!

Од када је у новембру 2012. године одлучио да заврши каријеру, током које је постигао више од 300 голова на клупском и 35 на репрезентативном нивоу, Креспо се окренуо тренерском занату, до јула 2013. завршио све око потребних диплома и лиценци, а онда почео да ради у млађим категоријама Парме.

Креспо је током каријере играо за Ривер Плату, Парму, Лацио, Интер, Челси, Милан (позајмица), Интер (позајмица), Интер, Ђенову и Парму, после које је имао једну епизоду на Истоку за озбиљан новац, али само у периоду од три месеца. У сезони 2000/01, првој од преласка у Лацио, био је најбољи стрелац Серије А, а има и три титуле првака Италије са Интером.

Више голова од њега за репрезентацију Аргентине постигли су само Габријел Батистута и Лионел Меси.
Парма после 13 одиграних кола има само шест бодова, два мање од Ћезене, четири од Кјева, а пет од тимова изнад црте, Аталанте и Каљарија. Некада моћан италијански и европски клуб ове сезоне има само две победе, над Кјевом у гостима (2:3) и Интером код куће (2:0), што је био једини пут да плаво-жути нису били поражени у последњих 10 кола!

Коментари / 0

Оставите коментар