Krespo trener Parme?

Ukoliko Roberto Donadoni izgubi i utakmicu sa Lacijom, trener posrnule Parme najverovatnije postaće legendarni fudbaler tog, ali i drugih klubova, Ernan Krespo!

Fudbal 02.12.2014 | 14:00
Krespo trener Parme?

Ernan Krespo nalazi se na korak od toga da postane trener kluba koji ga je, svojevremeno, učinio najskuplje plaćenim fudbalerom sveta svih vremena.

A, tih 56 miliona evra, koliko je Lacio 2000. godine platio za tada još mladog Argentinca, do danas je dostigao samo mali broj igrača, njih 15-ak.

Naime, aktuelni trener Parme Roberto Donadoni, prema saznanjima TV mreže "Mediaset", dobio je uslov od čelnika kluba da ne sme da izgubi u narednoj utakmici sa Lacijom, ukoliko ne želi da mu bude uručen otkaz. Parma je, inače, poslednja na tabeli.

Ukoliko se to ne dogodi, Donadoni će dobiti otkaz, a najverovatnije će na njegovo mesto doći - Krespo!

Od kada je u novembru 2012. godine odlučio da završi karijeru, tokom koje je postigao više od 300 golova na klupskom i 35 na reprezentativnom nivou, Krespo se okrenuo trenerskom zanatu, do jula 2013. završio sve oko potrebnih diploma i licenci, a onda počeo da radi u mlađim kategorijama Parme.

Krespo je tokom karijere igrao za River Platu, Parmu, Lacio, Inter, Čelsi, Milan (pozajmica), Inter (pozajmica), Inter, Đenovu i Parmu, posle koje je imao jednu epizodu na Istoku za ozbiljan novac, ali samo u periodu od tri meseca. U sezoni 2000/01, prvoj od prelaska u Lacio, bio je najbolji strelac Serije A, a ima i tri titule prvaka Italije sa Interom.

Više golova od njega za reprezentaciju Argentine postigli su samo Gabrijel Batistuta i Lionel Mesi.
Parma posle 13 odigranih kola ima samo šest bodova, dva manje od Ćezene, četiri od Kjeva, a pet od timova iznad crte, Atalante i Kaljarija. Nekada moćan italijanski i evropski klub ove sezone ima samo dve pobede, nad Kjevom u gostima (2:3) i Interom kod kuće (2:0), što je bio jedini put da plavo-žuti nisu bili poraženi u poslednjih 10 kola!

Komentari / 0

Ostavite komentar