Сент Луис: Тинејџер убио Босанца

Амерички тинејџер оптужен је за тешко убиство имигранта из БиХ током викенда у Сент Луису, јавила је америчка локална телевизија КМОВ-ТВ.

Свијет 02.12.2014 | 09:45
Сент Луис: Тинејџер убио Босанца

Роберт Мичел (17) оптужен је за смрт 32-годишњег Земира Бегића и то је трећи амерички тинејџер који је ухапшен за брутално убиство држављанина БиХ, док је он бранио своју супругу од насилника у америчком граду Сент Луис.

Полиција је саопштила да се осумњичени 17-годишњак предао инспекторима Одељења за убиства у недељу увече и да је у понедељак поподне окружно тужилаштво саопштио се Мичел терети као одрасла особа за убиство првог степена и оружану акцију.

КМОВ-ТВ наводи да још није познато да ли ће и друга два осумњичена тинејџера бити оптужена као одрасле особе или малолетници.

Убиство држављанина БиХ изазвала је спонтани протест у заједници држављана БиХ у САД, а демонстранти су блокирали саобраћај у Гравоису и Итаски у недељу увече, као одговор на насиље у комшилуку.

Бегић је убијен ударцима чекића. Налазио се у свом возилу када му је пришло неколико малолетних особа и почело да удара у његов аутомобил, а онда су напали и њега.

Он је пронађен без свести и са повредама главе, стомака и лица, сат и по после поноћи у недељу, у једној улици у Сент Луису и преминуо је од повреда у болници.

Бегић се, са породицом, преселио у САД 1996. године, док је у Сент Луис дошао пре неколико месеци, пошто се оженио земљакињом која живи у том граду.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

црни

02.12.2014 10:09

преко 70 хиљада Босанаца је тамо па нек сад црнчуге гледају шта ће не пише им се добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре црни

02.12.2014 10:18

Како сам схватио њих су црнци напали !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чудо?

02.12.2014 16:04

Нико не напада херцеговце!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

А...

02.12.2014 16:07

...је ли тај босанац отишао тамо због Баје? Значи, опет Баја крив...ццц...

ОДГОВОРИТЕ