Sent Luis: Tinejdžer ubio Bosanca

Američki tinejdžer optužen je za teško ubistvo imigranta iz BiH tokom vikenda u Sent Luisu, javila je američka lokalna televizija KMOV-TV.

Svijet 02.12.2014 | 09:45
Sent Luis: Tinejdžer ubio Bosanca

Robert Mičel (17) optužen je za smrt 32-godišnjeg Zemira Begića i to je treći američki tinejdžer koji je uhapšen za brutalno ubistvo državljanina BiH, dok je on branio svoju suprugu od nasilnika u američkom gradu Sent Luis.

Policija je saopštila da se osumnjičeni 17-godišnjak predao inspektorima Odeljenja za ubistva u nedelju uveče i da je u ponedeljak popodne okružno tužilaštvo saopštio se Mičel tereti kao odrasla osoba za ubistvo prvog stepena i oružanu akciju.

KMOV-TV navodi da još nije poznato da li će i druga dva osumnjičena tinejdžera biti optužena kao odrasle osobe ili maloletnici.

Ubistvo državljanina BiH izazvala je spontani protest u zajednici državljana BiH u SAD, a demonstranti su blokirali saobraćaj u Gravoisu i Itaski u nedelju uveče, kao odgovor na nasilje u komšiluku.

Begić je ubijen udarcima čekića. Nalazio se u svom vozilu kada mu je prišlo nekoliko maloletnih osoba i počelo da udara u njegov automobil, a onda su napali i njega.

On je pronađen bez svesti i sa povredama glave, stomaka i lica, sat i po posle ponoći u nedelju, u jednoj ulici u Sent Luisu i preminuo je od povreda u bolnici.

Begić se, sa porodicom, preselio u SAD 1996. godine, dok je u Sent Luis došao pre nekoliko meseci, pošto se oženio zemljakinjom koja živi u tom gradu.

Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

crni

02.12.2014 10:09

preko 70 hiljada Bosanaca je tamo pa nek sad crnčuge gledaju šta će ne piše im se dobro

ODGOVORITE
Name

re crni

02.12.2014 10:18

Kako sam shvatio njih su crnci napali !

ODGOVORITE
Name

Čudo?

02.12.2014 16:04

Niko ne napada hercegovce!?

ODGOVORITE
Name

A...

02.12.2014 16:07

...je li taj bosanac otišao tamo zbog Baje? Znači, opet Baja kriv...ccc...

ODGOVORITE