Нермин Никшић нови лидер СДП БиХ

На данас одржаној сједници Главног одбора Социјалдемократске партије БиХ утврђене су посљедње активности везане за организацију Ванредног конгреса СДП БиХ, који ће бити одржан сљедеће суботе, 6.децембра.

Босна и Херцеговина 29.11.2014 | 22:28
Нермин Никшић нови лидер СДП БиХ

Поред утврђивања приједлога материјала за Трећи ванредни конгрес, донесен је и Приједлог одлуке о прихватању Споразума о уједињавању СДП БиХ и Уније социјалдемократа.

Споразум подразумијева опредјељеност за јачањем социјалдемократије у БиХ, јер су ове двије партије увјерене да социјалдемократска идеја носи снагу неопходну за интеграцију и просперитет бх. друштва и државе.

Осим овог Споразума, донесене су и одлуке о томе да се делегати на Ванредном конгресу изјасне о измјенама Статута СДП БиХ, избором између два модела избора руководећих органа партије, која уводи нове демокртаске стандарде у СДП БиХ и јачу улогу чланова у унутарстраначким изборима.

На сједници су потврђени кандидати за предсједника СДП .

Према посљедњим информацијама Нермин Никшић имао је чак 57 номинација, Бесиме Борић пет, Мирка Пејановића двије, Светозара Пударића 28 и Селима Бешлагића 26 номинација.

Осим кандидата за предсједника, потврђене су и шире листе кандидата за Главни и Надзорни одбор СДП БиХ, о којима ће се изјаснити делегати на предстојећем Трећем ванредном конгресу.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

xy

30.11.2014 07:17

Може бити само "привремени", ако сви СДП-ови чланови добију прилику да бирају предсједника Партије, онда то могу бити Бешлагић, или Пејановић!

ОДГОВОРИТЕ
Name

измедју редова

30.11.2014 08:37

Треба писати, Златко остаје лидер СДП само ће формално то бити Нермин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

30.11.2014 10:18

Ти ћеш Нермине спасити странку.... :))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брчко

30.11.2014 11:00

СДП је озбиљна партија..! биће препородјена са Никшићем на челу..! тај човјек је највише радио у СДП-у и виде се добри резултати..! Смањен дуг федерације за 450 мил. а Баја свој дуг повећо за преко 700 мил. обезбиједио је и 14. пензију у ФБиХ .. повећаво је пензије годишње за 5-6 посто..!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Брцко

30.11.2014 12:28

Јел знас неког са ким се у ове 4 године СДП са Злајом и с њим на целу није посвадјо,кад се гледа то се прво гледа. Од свих партија које су озбиљне у Федерацији а и главне у Републици Српској не оста ни једна с којом није био у конфликту. Баја се за разлику од њих није свадјо ал због дугог језика и тог да понекад ваља глупости нема га у дрзавној власти иако има потенцијал цак и веци него прије 4 године. Знаци док се то гледа резултате нико не види. Исто је и са новом старом дамом премијерком прво на ста се помисли су папци и бијеле цизме а тек онда остало све.

ОДГОВОРИТЕ