Nermin Nikšić novi lider SDP BiH

Na danas održanoj sjednici Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH utvrđene su posljednje aktivnosti vezane za organizaciju Vanrednog kongresa SDP BiH, koji će biti održan sljedeće subote, 6.decembra.

Bosna i Hercegovina 29.11.2014 | 22:28
Nermin Nikšić novi lider SDP BiH

Pored utvrđivanja prijedloga materijala za Treći vanredni kongres, donesen je i Prijedlog odluke o prihvatanju Sporazuma o ujedinjavanju SDP BiH i Unije socijaldemokrata.

Sporazum podrazumijeva opredjeljenost za jačanjem socijaldemokratije u BiH, jer su ove dvije partije uvjerene da socijaldemokratska ideja nosi snagu neophodnu za integraciju i prosperitet bh. društva i države.

Osim ovog Sporazuma, donesene su i odluke o tome da se delegati na Vanrednom kongresu izjasne o izmjenama Statuta SDP BiH, izborom između dva modela izbora rukovodećih organa partije, koja uvodi nove demokrtaske standarde u SDP BiH i jaču ulogu članova u unutarstranačkim izborima.

Na sjednici su potvrđeni kandidati za predsjednika SDP .

Prema posljednjim informacijama Nermin Nikšić imao je čak 57 nominacija, Besime Borić pet, Mirka Pejanovića dvije, Svetozara Pudarića 28 i Selima Bešlagića 26 nominacija.

Osim kandidata za predsjednika, potvrđene su i šire liste kandidata za Glavni i Nadzorni odbor SDP BiH, o kojima će se izjasniti delegati na predstojećem Trećem vanrednom kongresu.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

xy

30.11.2014 07:17

Može biti samo "privremeni", ako svi SDP-ovi članovi dobiju priliku da biraju predsjednika Partije, onda to mogu biti Bešlagić, ili Pejanović!

ODGOVORITE
Name

izmedju redova

30.11.2014 08:37

Treba pisati, Zlatko ostaje lider SDP samo će formalno to biti Nermin.

ODGOVORITE
Name

Vuk

30.11.2014 10:18

Ti ćeš Nermine spasiti stranku.... :))

ODGOVORITE
Name

Brčko

30.11.2014 11:00

SDP je ozbiljna partija..! biće preporodjena sa Nikšićem na čelu..! taj čovjek je najviše radio u SDP-u i vide se dobri rezultati..! Smanjen dug federacije za 450 mil. a Baja svoj dug povećo za preko 700 mil. obezbijedio je i 14. penziju u FBiH .. povećavo je penzije godišnje za 5-6 posto..!

ODGOVORITE
Name

za Brcko

30.11.2014 12:28

Jel znas nekog sa kim se u ove 4 godine SDP sa Zlajom i s njim na celu nije posvadjo,kad se gleda to se prvo gleda. Od svih partija koje su ozbiljne u Federaciji a i glavne u Republici Srpskoj ne osta ni jedna s kojom nije bio u konfliktu. Baja se za razliku od njih nije svadjo al zbog dugog jezika i tog da ponekad valja gluposti nema ga u drzavnoj vlasti iako ima potencijal cak i veci nego prije 4 godine. Znaci dok se to gleda rezultate niko ne vidi. Isto je i sa novom starom damom premijerkom prvo na sta se pomisli su papci i bijele cizme a tek onda ostalo sve.

ODGOVORITE