Ратари упутили посљедњи апел домаћим властима

Око три стотине пољопривредника, произвођача млијека, меса, поврћа и воћа из оба бх. ентитета, блокирало је данас од 12-14 часова царински терминал на граничном прелазу у Орашју.

Босна и Херцеговина 28.11.2014 | 20:20
Ратари упутили посљедњи апел домаћим властима

Упућен је посљедњи апел органима и инситуцијама власти да зауставе неконтролисани увоз и заштите домаћег произвођача, а уколико њихови захтјеви не буду испуњени– сагласни су – организоваће масовне и радикалније протесте.

Ово је економска окупација БиХ која се мора зауставити, а ако то у наредних десет дана не ураде званични органи ми ћемо се организовати и блокирати све граничне прелазе и зауставити хаос који нас води у сигурну пропаст а омногућава богаћење криминалцима, поручили су с двочасовне блокаде царинског терминала о Орашју представници гранских удружења пољопривредника оба ентитета.

Уз невоље с неконтролисаним увозом од августа чекамо исплату наших 35 милиона у буџету Српске, а министар Тегелтија игнорише ту чињеницу, истиче Владимир Усорац.

Хаос на домаћем тржишту због неконтролисаног увоза из ЕУ и земаља Цефте трпе и произвођачи меса који истичу да су се нашли у правом гетоу јер су им ускраћени и коридоре за могући извоз у Русију и Турску.

И повртлари и воћари траже исплату подстицаја и сезонске прелевмане, а учесници протеста у Орашју су нагласили да ће, уколико за десет дана не буду испуњени њихови захтјеви који су дефинисани у 11 тачака а генерално су усмјерени на заштиту и опстанак домаћег произвођача, протесте наставити пред државним органима у Сарајеву.

(БН ТВ)

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Инжењер

28.11.2014 19:42

Шта би тек властима у БиХ требали рећи инжењери и мајстори којима су све фабрике разваљене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

28.11.2014 19:48

мени се чини да ће нови велики протести (реприза оних фебруарски) бити на нивоу цијеле БиХ ..ујединит ће нас криза и лопови који нас 20 година хебу у здрав мозак :/

ОДГОВОРИТЕ
Name

јупитер

28.11.2014 20:15

те протесте нећеш видети у херцеговини они живе ко бубрег у лоју а код нас осталих неће изаћи на добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

снсд

28.11.2014 21:40

јели могуце МИТРОВИЋ ГОРАН из СНСД страјкује зар није све идеално у влади СНСД...........

ОДГОВОРИТЕ
Name

за инжињера

29.11.2014 08:26

Не видим ја те твоје мајсторе и колега да се нешто борите за те фабрике?! Јесте пробали штрајк, мирне протесте, блокаде, остале облике демократске борбе за своја права? ако вас има много, изадјите, све ћете протрести и онда не брини мораће се преиспитати много штошта,а онда и ако не буде ништа бар знаш да си покушао све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инжењер

29.11.2014 13:47

Колико вас, који сте данас ту, је гласало за ову власт против које се сад буните?

ОДГОВОРИТЕ