Православци дискриминисани у Федерацији

Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Атанасије упозорио је данас у Босанском Петровцу да постоји проблем дискриминације православних верника који живе на подручју Федерације БиХ.

Босна и Херцеговина 28.11.2014 | 20:30
Православци дискриминисани у Федерацији

"Тамо где је приметна дискриминација православних верника теже је говорити о успешности међурелигијског дијалога. Тај проблем, нажалост, постоји", истакао је владика Атанасије у разговору са Мирјаном Ваљевац из УСАИД-а, стручним саветником Међурелигијског већа БиХ Игором Кожемјакином и Гораном Бубалом из хуманитарне организације "ЦРС".

Из Епархије бихаћко-петровачке саопштено је да је Његово преосвештенство истакао да је међурелигијски дијалог умногоме условљен социјалним и друштвеним правима верника приликом запошљавања.

Он је саговорнике упознао о условима живота верника Српске православне Епархије бихаћко-петровачке на свом простору са нарочитим освртом на вернике који живе на подручју ФБиХ, односно у Унско-санском и Ливањском кантону.

Повод за овај пријем, на иницијативу Међурелигијског већа, јесте УСАИД-ов четворогодишњи пројекат изградње поверења, разумевања и одговорности за будућност, чији је циљ побољшање услова живота верника свих вероисповијести у БиХ.

Епископ Атанасије изразио је спремност да подржи међурелигијски дијалог на подручју Епархије бихаћко-петровачке који се и сада одвија под покровитељством УСАИД-а, ЦРС-а и Међурелигијског вијећа у БиХ.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЂУРЂА И М

28.11.2014 19:41

ЧИМ додику НЕ ИДЕ СА БОШЊАЦИМА ОН ОДМА ПРИЗИВА ЦРКВУ ДА НАПАДА ,ШТО ТО НИСИ РАДИО САМО МЈЕСЕЦ ДАНА ПРИЈЕ ,САДА КАД СИ ВИДИО ДА ТЕ НЕЋЕ СДА ,САД СИ СЕ УЗЈОГУНИО ,МАНИПУЛАТОРУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јулиа

28.11.2014 21:23

Па и у Републици Српској смо дискримисани. Лопови нам обецавају сваста. Ми им дамо глас и они га пренесу оном против кога смо гласали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

29.11.2014 06:59

За: Јулија Православни срби дискриминисани су назалост од самог патријарха. Додје пред изборе мафијасу на ноге и даде му подрску. Ми који нисмо гласали за трактористу дакле нисмо добри срби јер не послусасмо његову Светост. Е вјерујте ми да ове године због тога бозицни пост нисам отпоцео постом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лакилук

29.11.2014 17:10

УРЕДИ ПРВО СВОЈЕ ДВОРИШТЕ ДА БУДУ СВИ ЗАДОВОЉНИ ,ПА ОНДА ЗАВИРУЈ У ТУЂЕ И КРИТИКУЈ.

ОДГОВОРИТЕ