Pravoslavci diskriminisani u Federaciji

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Atanasije upozorio je danas u Bosanskom Petrovcu da postoji problem diskriminacije pravoslavnih vernika koji žive na području Federacije BiH.

Bosna i Hercegovina 28.11.2014 | 20:30
Pravoslavci diskriminisani u Federaciji

"Tamo gde je primetna diskriminacija pravoslavnih vernika teže je govoriti o uspešnosti međureligijskog dijaloga. Taj problem, nažalost, postoji", istakao je vladika Atanasije u razgovoru sa Mirjanom Valjevac iz USAID-a, stručnim savetnikom Međureligijskog veća BiH Igorom Kožemjakinom i Goranom Bubalom iz humanitarne organizacije "CRS".

Iz Eparhije bihaćko-petrovačke saopšteno je da je Njegovo preosveštenstvo istakao da je međureligijski dijalog umnogome uslovljen socijalnim i društvenim pravima vernika prilikom zapošljavanja.

On je sagovornike upoznao o uslovima života vernika Srpske pravoslavne Eparhije bihaćko-petrovačke na svom prostoru sa naročitim osvrtom na vernike koji žive na području FBiH, odnosno u Unsko-sanskom i Livanjskom kantonu.

Povod za ovaj prijem, na inicijativu Međureligijskog veća, jeste USAID-ov četvorogodišnji projekat izgradnje poverenja, razumevanja i odgovornosti za budućnost, čiji je cilj poboljšanje uslova života vernika svih veroispovijesti u BiH.

Episkop Atanasije izrazio je spremnost da podrži međureligijski dijalog na području Eparhije bihaćko-petrovačke koji se i sada odvija pod pokroviteljstvom USAID-a, CRS-a i Međureligijskog vijeća u BiH.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ĐURĐA I M

28.11.2014 19:41

ČIM dodiku NE IDE SA BOŠNJACIMA ON ODMA PRIZIVA CRKVU DA NAPADA ,ŠTO TO NISI RADIO SAMO MJESEC DANA PRIJE ,SADA KAD SI VIDIO DA TE NEĆE SDA ,SAD SI SE UZJOGUNIO ,MANIPULATORU.

ODGOVORITE
Name

julia

28.11.2014 21:23

Pa i u Republici Srpskoj smo diskrimisani. Lopovi nam obecavaju svasta. Mi im damo glas i oni ga prenesu onom protiv koga smo glasali.

ODGOVORITE
Name

BOA

29.11.2014 06:59

Za: Julija Pravoslavni srbi diskriminisani su nazalost od samog patrijarha. Dodje pred izbore mafijasu na noge i dade mu podrsku. Mi koji nismo glasali za traktoristu dakle nismo dobri srbi jer ne poslusasmo njegovu Svetost. E vjerujte mi da ove godine zbog toga bozicni post nisam otpoceo postom.

ODGOVORITE
Name

lakiluk

29.11.2014 17:10

UREDI PRVO SVOJE DVORIŠTE DA BUDU SVI ZADOVOLJNI ,PA ONDA ZAVIRUJ U TUĐE I KRITIKUJ.

ODGOVORITE