Опструкција тражења убијених Срба

Представници Института за нестала лица БиХ свјесно опструишу тражење несталих сарајевских Срба, желећи тако да покажу да је наводно прекопано цијело Сарајево, а да српске жртве нису пронађене, те наведу на погрешан закључак да их није ни било, истичу у Организацији породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево.

Босна и Херцеговина 28.11.2014 | 15:01
Опструкција тражења убијених Срба

Из ове организације подсјећају да смо били свједоци ексхумација на локалитетима у Сарајеву које нису дале никакве резултате, а утрошена су огромна финансијска средства.

Породице се питају зашто се ексхумације не врше тамо гдје се заиста налазе посмртни остаци убијених сарајевских Срба, а то су Високо и друге локације око Сарајева.Према њиховом мишљењу, потврда да су ексхумације по Сарајеву у протеклом периоду биле обмане и лажи јесте и и чињеница да у посљедње три године није било идентификације сарајевских Срба.

Ова тема наћи ће се у понедјељак, 1. децембра, на дневном реду састанка представника Организације са члановима породица несталих сарајеваских Срба на коме ће бити донесени конкретни закључци. Састанак је заказан за 12.00 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар