Најбоље дестинације за 2015. годину

Ако тражите инспирацију за следеће путовање, ова листа може вам дати добре идеје.

Путовања 27.11.2014 | 11:30
Најбоље дестинације за 2015. годину

Натионал Геограпхиц Травелер одабрао је 20 дестинација које љубитељи путовања треба да посете 2015.

Читаоци овог магазина одабрали су Фарска острва као најбољу дестинацију, док су уредници одабрали низ “обавезних” одредишта за путнике.

Ево седам најинтересантнијих.

Тунис - Након бурног периода, престоница Туниса поново се истиче као популарна туристичка дестинација. На Бирси посетиоци могу посматрати величанствен залазак сунца и откривати занимљиву прошлост ове земље.

Смештен на Средоземној обали, Тунисов стари део града део је светске баштине под заштитом УНЕСЦО и препун је споменика, међу којима су Велика џамија и Џамија Аз-Зајтуна.

Корзика - Више од три милиона туриста сваке године посети ово Средоземно острво ради његових прелепих плажа. На Корзици, где иначе живи око 300.000 људи, рођен је Наполеон Бонапарта, а део је Француске од 1769.

Цермат, Швајцарска - Ово село у Швајцарским Алпима привлачи више од једног милиона посетилаца сваке године, захваљујући прелепој природи и одличним условима за скијање и планинарење.

То је једино село на швајцарској страни Матерхорна и привлачи туристе још од како је британски истраживач Едвард Вимпер постао први који је освојио врх 1865.

Хотели су овде међу најскупљим у Швајцарској.

Фарска острва - Овај архипелаг у северном Атлантском океану налази се на пола пута између Исланда и Норвешке.

Аутономна држава део је Краљевства Данске, а туристи овде још нису почели да долазе у великом броју.

Због прелепе нетакнуте природе читаоци Натионал Геограпхиц Травелер сместили су их на листу најбољих дестинација за 2015.

Којасан, Јапан - Којасан, манастирски комплекс на југу Осаке срце је јапанског будизма и следеће године обележава 1.200 година постојања.

Установио га је Кобо Даиши, оснивач Шингонске школе будизма и једно је од најсветијих места у Јапану.

Посетиоци могу да се упознају са начином живота будистичких монаха и испробају посебне вегетаријанске специјалитете.

Сарк, Каналска острва - Сарк посетиоцима нуди шансу да уђу у нешто другачији свет без саобраћаја и гужви. Овде време тече спорије, а једина превозна су кочије и бицикл.

Хајдерабад, Индија - Познат и као Град бисера, Хајдерабад мами туристе својим историјским споменицима, палатама, музејима и традиционалним базарима.

Његова највећа атракција је џамија Чарминар, саграђена 1591.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар