Najbolje destinacije za 2015. godinu

Ako tražite inspiraciju za sledeće putovanje, ova lista može vam dati dobre ideje.

Putovanja 27.11.2014 | 11:30
Najbolje destinacije za 2015. godinu

National Geographic Traveler odabrao je 20 destinacija koje ljubitelji putovanja treba da posete 2015.

Čitaoci ovog magazina odabrali su Farska ostrva kao najbolju destinaciju, dok su urednici odabrali niz “obaveznih” odredišta za putnike.

Evo sedam najinteresantnijih.

Tunis - Nakon burnog perioda, prestonica Tunisa ponovo se ističe kao popularna turistička destinacija. Na Birsi posetioci mogu posmatrati veličanstven zalazak sunca i otkrivati zanimljivu prošlost ove zemlje.

Smešten na Sredozemnoj obali, Tunisov stari deo grada deo je svetske baštine pod zaštitom UNESCO i prepun je spomenika, među kojima su Velika džamija i Džamija Az-Zajtuna.

Korzika - Više od tri miliona turista svake godine poseti ovo Sredozemno ostrvo radi njegovih prelepih plaža. Na Korzici, gde inače živi oko 300.000 ljudi, rođen je Napoleon Bonaparta, a deo je Francuske od 1769.

Cermat, Švajcarska - Ovo selo u Švajcarskim Alpima privlači više od jednog miliona posetilaca svake godine, zahvaljujući prelepoj prirodi i odličnim uslovima za skijanje i planinarenje.

To je jedino selo na švajcarskoj strani Materhorna i privlači turiste još od kako je britanski istraživač Edvard Vimper postao prvi koji je osvojio vrh 1865.

Hoteli su ovde među najskupljim u Švajcarskoj.

Farska ostrva - Ovaj arhipelag u severnom Atlantskom okeanu nalazi se na pola puta između Islanda i Norveške.

Autonomna država deo je Kraljevstva Danske, a turisti ovde još nisu počeli da dolaze u velikom broju.

Zbog prelepe netaknute prirode čitaoci National Geographic Traveler smestili su ih na listu najboljih destinacija za 2015.

Kojasan, Japan - Kojasan, manastirski kompleks na jugu Osake srce je japanskog budizma i sledeće godine obeležava 1.200 godina postojanja.

Ustanovio ga je Kobo Daiši, osnivač Šingonske škole budizma i jedno je od najsvetijih mesta u Japanu.

Posetioci mogu da se upoznaju sa načinom života budističkih monaha i isprobaju posebne vegetarijanske specijalitete.

Sark, Kanalska ostrva - Sark posetiocima nudi šansu da uđu u nešto drugačiji svet bez saobraćaja i gužvi. Ovde vreme teče sporije, a jedina prevozna su kočije i bicikl.

Hajderabad, Indija - Poznat i kao Grad bisera, Hajderabad mami turiste svojim istorijskim spomenicima, palatama, muzejima i tradicionalnim bazarima.

Njegova najveća atrakcija je džamija Čarminar, sagrađena 1591.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar