Хапшење због злочина на Грбавици

По наредби тужиоца Тужилаштва БиХ полицијски службеници СИПА, на подручју Рогатице, лишили су слободе осумњиченог Г.М. рођеног 1966. Године, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 27.11.2014 | 11:45
Хапшење због злочина на Грбавици

Осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичен је за ратни злочин почињен над жртвама бошњачке националности на подручју сарајевског насеља Грбавица, који је починио као саучесник Веселина Валховића званог “Батко“.

Дугом и темељитом истрагом коју је водио поступајући тужилац и оперативним радом на терену, Тужилаштво БиХ је дошло до сазнања да је осумњичени Г.М., који је након рата боравио на подручју општине Рогатица, учествовао у ратним злочинима заједно са Веселином Влаховићем званим „Батко“, који је правонажно осуђен на 42 године затвора.

Г.М. је осумњичен да је починио силовање и сексуално злостављање жене бошњачке националности, чиме је починио казнено дјело – Ратни злочин против цивилног становништва из члана 173. КЗ БиХ.

Осумњичени ће током дана бити предат поступајућем тужиоцу, који ће испитати осумњиченог и након тога донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора.

Коментари / 0

Оставите коментар