Убрзати помирење Западног Балкана

Западни Балкан се не сме занемарити већ треба убрзати процесе помирења и укључивање држава у том подручју које то желе у ЕУ и НАТО.

Регион 26.11.2014 | 20:40
Убрзати помирење Западног Балкана

То је изјавио немачки председник Јоахим Гаук на завршетку дводневне службене посете Словенији.

Гаук је такође нагласио да евроинтеграција југоистока Европе у ЕУ има стратешку важност за очување мира и безбедности, као и за ограничавање могућих геополитичких аспирација Русије на југоистоку Европе.

Гаук је упозорио да је пред Србијом одлука хоће ли се одлучити за Брисел или за Москву, и оценио да је за заузимање Крима била крива и недовољно јасна и доследна политика ЕУ према Украјини.

Словеначки председник Пахор рекао је да Словенија добро разуме своју одговорност при стабилизацији прилика у југоисточној Европи и да је у том смислу, колико је то год могуће, спремна да сарађује са ЕУ.

Гаукова посета Словенији је прва посета једног немачког председника Словенији након 12 година.

У сусретима с Пахором, председником владе Миром Цераром и осталим највишим словеначким званичницима, односи две државе су оцењени као одлични.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

27.11.2014 15:43

Нема помирења док се ви не подијелите поново као за вријеме УРСС,много сте се дигли треба вас смирити док није касно,па нормално је да сте у одлицним односима са Словенијом и Хрватском и Албанијом увијек сте дијелили исте вриједности а то је фасизам

ОДГОВОРИТЕ