Србин ухваћен са 68 килограма кокаина

Возач камиона, 39-годишњи држављанин Србије, ухапшен је данас у Словенији јер је у његовом возилу приликом полицијске контроле пронађено око 68 килограма кокаина, поред још 107 килограма, пронађених у
другом камиону, рекао је у Копру шеф криминалистичке полиције Деан Јурич.

Регион 26.11.2014 | 17:02
Србин ухваћен са 68 килограма кокаина

Неименованом грађанину Србије, који је ухапшен на одморишту на аутопуту А3, у селу Повир, недалеко од града Сежане код границе са Италијом, одређен је притвор, преноси словеначко Дело.

Ухапшени, о коме полиција не наводи ни један други податак осим држављанства, како је навео Јурич, возио је камион са приколицом, цељских регистарских ознака.

Њему прети затворска казна од једне до десет година.

На истом одморишту, поред приколице другог камиона пронађено је још 107 килограма кокаина.

"Према до сада прикупљеним доказима, постоје најмање два осумњичена возача два камиона, који су у власништву исте компаније са седиштем у Штајерској и превозили су воће на релацији Шпанија-Словенија.
Осумњичени су очигледно искористили легалан превоз воћа за пренос веће количине кокаина у Шпанију, када су заустављени у Словенији, у склопу појачаног полицијског надзора", рекао је Јурич.

Он је додао да је возач другог камиона највероватније побегао са лица места када је видео појачане контроле, успут избацивши поред камиона торбе са кокаином.

Јурич је навео да је данашњом контролом полиција запленила око 175 килограма кокаина, чија цена на црном тржишту, према проценама полиције износи између пет и седам милиона евра. То је највећа количина кокаина коју су последњих година заплениле словенцацке власти.

Примера ради, прошле године словеначка полиција запленила је око 2,5 килограма кокаина, а годину пре 26 килограма.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СС

26.11.2014 17:39

Родио кокаин ове године у односу на прошлу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСИМ КЛАСУРА

26.11.2014 17:49

ЕТО КОЛКО СУ НАВАЛИЛИ НА ИЗВОЗ РОБЕ. КО КАЗЕ ДА НЕМА ИЗВОЗА ИЗ СРБИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ