Srbin uhvaćen sa 68 kilograma kokaina

Vozač kamiona, 39-godišnji državljanin Srbije, uhapšen je danas u Sloveniji jer je u njegovom vozilu prilikom policijske kontrole pronađeno oko 68 kilograma kokaina, pored još 107 kilograma, pronađenih u
drugom kamionu, rekao je u Kopru šef kriminalističke policije Dean Jurič.

Region 26.11.2014 | 17:02
Srbin uhvaćen sa 68 kilograma kokaina

Neimenovanom građaninu Srbije, koji je uhapšen na odmorištu na autoputu A3, u selu Povir, nedaleko od grada Sežane kod granice sa Italijom, određen je pritvor, prenosi slovenačko Delo.

Uhapšeni, o kome policija ne navodi ni jedan drugi podatak osim državljanstva, kako je naveo Jurič, vozio je kamion sa prikolicom, celjskih registarskih oznaka.

Njemu preti zatvorska kazna od jedne do deset godina.

Na istom odmorištu, pored prikolice drugog kamiona pronađeno je još 107 kilograma kokaina.

"Prema do sada prikupljenim dokazima, postoje najmanje dva osumnjičena vozača dva kamiona, koji su u vlasništvu iste kompanije sa sedištem u Štajerskoj i prevozili su voće na relaciji Španija-Slovenija.
Osumnjičeni su očigledno iskoristili legalan prevoz voća za prenos veće količine kokaina u Španiju, kada su zaustavljeni u Sloveniji, u sklopu pojačanog policijskog nadzora", rekao je Jurič.

On je dodao da je vozač drugog kamiona najverovatnije pobegao sa lica mesta kada je video pojačane kontrole, usput izbacivši pored kamiona torbe sa kokainom.

Jurič je naveo da je današnjom kontrolom policija zaplenila oko 175 kilograma kokaina, čija cena na crnom tržištu, prema procenama policije iznosi između pet i sedam miliona evra. To je najveća količina kokaina koju su poslednjih godina zaplenile slovencacke vlasti.

Primera radi, prošle godine slovenačka policija zaplenila je oko 2,5 kilograma kokaina, a godinu pre 26 kilograma.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

СС

26.11.2014 17:39

Родио кокаин ове године у односу на прошлу.

ODGOVORITE
Name

RASIM KLASURA

26.11.2014 17:49

ETO KOLKO SU NAVALILI NA IZVOZ ROBE. KO KAZE DA NEMA IZVOZA IZ SRBIJE.

ODGOVORITE