Хакери открили повјерљиву документацију

САД ће дати украјинској армији три контра-батеријска радара у вриједности од 400 хиљада долара, али то је ситница у односу на оно што Американци већ шаљу или ће тек послати Украјинцима - тврде хакери групе "Киберберкут".

Свијет 26.11.2014 | 13:11
Хакери открили повјерљиву документацију

Они наводе да посједују тајна документа Стејт департмента која су сачувана на мобилном уређају,  који је припадао чиновнику из окружења потпредсједника САД Џозефа Бајдена. Према ријечима чланова ове "интернет–заједнице", тајна документа  дају реалну представу о  обиму америчког финансирања украјинске армије, а  добијена су  за вријеме посјете Бајдена Кијеву 20. и 21. новембра.

Из докумената се сазнаје да стотине хиљада долара стижу на персоналне рачуне војника и да их одређени официри  користе  за личне потребе.У посебном документу, на којем је  потпис америчког предсједника Барака Обаме и државног секретара Џона Керија, стоји да САД планирају да предају украјинској армији контра-батеријске радаре, али и дриго наоружање.

Украјински одбрамбени ресор затражио је од САД 30,7 милиона долара за  војно-техничку помоћ. Од тог новца, требала би бити купљена средства везе, између осталог ранчеве радиостанице, системи навигације, системи за осматрање за бродове обалске страже...Предвиђени су роботи за разминирања, униформе и лична опрема, прибори за ноћно осматрање, топловизори и компјутерску опрема за Национални војни универзитет Украјине -  стоји на сајту "Киберберкута".

САД су издвојиле милион долара на изградњу лингвистичке лабораторије и закуп уџбеника на енглеском језику за украјинске војнике. Ево како изгледа "план" украјинског предсједника Петра Порошенка за рјешење конфликта на истоку Украјине: Четири стотине снајперских пушака, 2.000 јединица аутоматских пушака, 720 ручних бомби, скоро 200 минобацача и више од 70.000 тона мУниције за њих. Затим "стингери", па 420 противтенковских ракета итд.Тако Порошенко жели да "смири" стање на истоку Украјине - стоји на сајту "Кибербекута", чије документе преносе руски медији.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

26.11.2014 16:40

Па овај није нормалан! Амери ће им огулити кожу. Толико платити то се не може назвати ни глупости. Код нас је сваки град имао много много више само што смо умјесто стингера биле стреле... Ово може изазвати само подсмех

ОДГОВОРИТЕ
Name

његос

26.11.2014 19:03

То је Русија имала прије двадесет година то је застарило мора се и Америка тога ријесит узет паре

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕНОВИЋ

27.11.2014 16:56

На крају ће то платити глупи цловенски волови. Ту јеврејску прљаву игру у Украјини.

ОДГОВОРИТЕ