Одлазе са Косова у потрази за бољим животом

На десетине аутобуса из општина Штимље, Урошевац и Ђаковица синоћ је са више стотина младих Албанаца пошло ка земљама западне Европе у потрази за бољим животом, пренијела је телевизија "Кохавизион".

Србија 26.11.2014 | 12:00
Одлазе са Косова у потрази за бољим животом

Косовска полиција је неколико жена и дјеце успјела да врати са пута, међутим путници су рекли да неће одустати од одласка са Косова, јер немају од чега да живе.

У прилогу ТВ "Кохавизон" виде се групе младих Албанаца на прелазу Мердаре, а неколико њих је за ТВ "Кохавизион" рекло да бјеже са Косова јер немају никакву перспективу, немају посао, немају ништа.

Путници из Ђаковице су рекли да је само за два дана 70 Ашкалија напустило село Рогово, додавши да их политицари посјећују само када им требају гласови, а потом се не брину за њихову судбину.

У последња три, четри дана медији у Приштини су јављали да је масован одлазак младих Албанаца посљедица незапослености и непереспективе на Косову.

Недавно је Еуростат објавио да је само ове године са Косова отишло 14.000 становника

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

родјо

26.11.2014 13:36

За кога се бори непоцесљана Меркелова и за цију независност.Они су мислили цим Косово добије независност,сиптари це напустити западну Европу.Браво сиптари,пуните аутобусе и правац ЊЕМАЦКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоца

05.12.2014 19:45

Браво патриоте сада се види за ста сте се борили.Косово републик јел тако бесе.ЕТО ВАМ ВАС РЕПУБЛИК

ОДГОВОРИТЕ