Odlaze sa Kosova u potrazi za boljim životom

Na desetine autobusa iz opština Štimlje, Uroševac i Đakovica sinoć je sa više stotina mladih Albanaca pošlo ka zemljama zapadne Evrope u potrazi za boljim životom, prenijela je televizija "Kohavizion".

Srbija 26.11.2014 | 12:00
Odlaze sa Kosova u potrazi za boljim životom

Kosovska policija je nekoliko žena i djece uspjela da vrati sa puta, međutim putnici su rekli da neće odustati od odlaska sa Kosova, jer nemaju od čega da žive.

U prilogu TV "Kohavizon" vide se grupe mladih Albanaca na prelazu Merdare, a nekoliko njih je za TV "Kohavizion" reklo da bježe sa Kosova jer nemaju nikakvu perspektivu, nemaju posao, nemaju ništa.

Putnici iz Đakovice su rekli da je samo za dva dana 70 Aškalija napustilo selo Rogovo, dodavši da ih politicari posjećuju samo kada im trebaju glasovi, a potom se ne brinu za njihovu sudbinu.

U poslednja tri, četri dana mediji u Prištini su javljali da je masovan odlazak mladih Albanaca posljedica nezaposlenosti i neperespektive na Kosovu.

Nedavno je Eurostat objavio da je samo ove godine sa Kosova otišlo 14.000 stanovnika

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

rodjo

26.11.2014 13:36

Za koga se bori nepocesljana Merkelova i za ciju nezavisnost.Oni su mislili cim Kosovo dobije nezavisnost,siptari ce napustiti zapadnu Evropu.Bravo siptari,punite autobuse i pravac NJEMACKA.

ODGOVORITE
Name

joca

05.12.2014 19:45

Bravo patriote sada se vidi za sta ste se borili.Kosovo republik jel tako bese.ETO VAM VAS REPUBLIK

ODGOVORITE