Радоњић: Побједа за Марка!

Тренер Црвене звезде Телеком посветио је тријумф свог тима над Цедевитом убијеном Марку Ивковићу.

Кошарка 25.11.2014 | 11:45
Радоњић: Побједа за Марка!

У данима пред меч Цедевита - Звезда мало ко је могао да размишља о кошарци и о спорту уопште. Исто су се осећали и играчи Дејана Радоњића.
Ипак, у понедељак увече нашли су начин и енергију да се изборе са још једним АБА евролигашем и да упишу и девети тријумф у низу. Почели су добро, серијом 11:0, али и нервозно, зарадивши три техничке до полувремена.

Противник је до полувремена преокренуо (као и у финишу), али се у другом делу разиграо Јака Блажич и повукао екипу до победе, чији је психолошки значај важнији од резултатског.

"Овај тријумф посвећујемо нашем Марку. Трагедија која се догодила у Истанбулу на нас је оставила један огроман траг. Дошли смо из Истанбула, после тешке утакмице и два продужетка и кад смо чули да се то догодило, све то је за нас било нешто о чему смо, наравно, размишљали ових дана", изјавио је после победе тренер Звезде Дејан Радоњић.

Додао је да је утакмица против Цедевите од Ивковићеве смрти била у другом плану.

"Покушали смо да се припремимо што боље можемо. Очекивао сам да ће бити осцилација и покушао сам да исконтролишем догађања током утакмице да се наша нервоза смањи на најмањи могући ниво. Славили смо, али све је то у сени онога што се десило", рекао је Радоњић.

И кошаркаш Звезде Бранко Лазић почео је излагање на конференцији обраћањем породици Марка Ивковића.

"Желео бих да изјавим саучешће породици трагично преминулог Марка. Јако ми је жао што се то догодило. Вечерас ову победу посвећујемо њему, његовој породици и пријатељима", почео је он.

Додао је...

"У првом делу смо имали неку мање-више контролу, иако смо правили доста грешака. Но, успели смо на крају да исконтролишемо утакмицу и да је приведемо у нашу корист".

Кошаркаши Звезде враћају се после меча у Загребу у Београд, где нису били од прошле среде и одласка у Истанбул.

Коментари / 0

Оставите коментар