Radonjić: Pobjeda za Marka!

Trener Crvene zvezde Telekom posvetio je trijumf svog tima nad Cedevitom ubijenom Marku Ivkoviću.

Košarka 25.11.2014 | 11:45
Radonjić: Pobjeda za Marka!

U danima pred meč Cedevita - Zvezda malo ko je mogao da razmišlja o košarci i o sportu uopšte. Isto su se osećali i igrači Dejana Radonjića.
Ipak, u ponedeljak uveče našli su način i energiju da se izbore sa još jednim ABA evroligašem i da upišu i deveti trijumf u nizu. Počeli su dobro, serijom 11:0, ali i nervozno, zaradivši tri tehničke do poluvremena.

Protivnik je do poluvremena preokrenuo (kao i u finišu), ali se u drugom delu razigrao Jaka Blažič i povukao ekipu do pobede, čiji je psihološki značaj važniji od rezultatskog.

"Ovaj trijumf posvećujemo našem Marku. Tragedija koja se dogodila u Istanbulu na nas je ostavila jedan ogroman trag. Došli smo iz Istanbula, posle teške utakmice i dva produžetka i kad smo čuli da se to dogodilo, sve to je za nas bilo nešto o čemu smo, naravno, razmišljali ovih dana", izjavio je posle pobede trener Zvezde Dejan Radonjić.

Dodao je da je utakmica protiv Cedevite od Ivkovićeve smrti bila u drugom planu.

"Pokušali smo da se pripremimo što bolje možemo. Očekivao sam da će biti oscilacija i pokušao sam da iskontrolišem događanja tokom utakmice da se naša nervoza smanji na najmanji mogući nivo. Slavili smo, ali sve je to u seni onoga što se desilo", rekao je Radonjić.

I košarkaš Zvezde Branko Lazić počeo je izlaganje na konferenciji obraćanjem porodici Marka Ivkovića.

"Želeo bih da izjavim saučešće porodici tragično preminulog Marka. Jako mi je žao što se to dogodilo. Večeras ovu pobedu posvećujemo njemu, njegovoj porodici i prijateljima", počeo je on.

Dodao je...

"U prvom delu smo imali neku manje-više kontrolu, iako smo pravili dosta grešaka. No, uspeli smo na kraju da iskontrolišemo utakmicu i da je privedemo u našu korist".

Košarkaši Zvezde vraćaju se posle meča u Zagrebu u Beograd, gde nisu bili od prošle srede i odlaska u Istanbul.

Komentari / 0

Ostavite komentar