Хамилтон: Ова титула значајнија него она прва!

Нови шампион Формуле 1, возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да му друга титула, коју је освојио у последњој трци сезоне за Велику награду Абу Дабија, значи више него прва.

Остали спортови 24.11.2014 | 20:00
Хамилтон: Ова титула значајнија него она прва!

"Без речи сам... Али, желим да захвалим навијачима и породици, наравно и мом тиму. Много ми значи титула, више него прва", рекао је Британац после трке у Абу Дабију, а пренели су британски медији.

Хамилтон је победио у последњој трци у сезони у Абу Дабију и други пут у каријери освојио шампионску титулу. Он се за титулу борио с клупским колегом Ником Розбергом, који је средином трке направио грешку, после које је завршио на 13. месту.

Британац, који је био шампион и 2008. године, ушао је у трку са 17 бодова предности и одговарало му је и да освоји друго место иза Розберга.

"Наравно, 2008. година је била посебна, али сада ми значи много више. Ово је најбољи осећај који сам икада имао. Добро сам стартовао, можда најбоље у каријери. У трку сам ушао с различитим могућностима, али знао сам да морам да се тркам. Квалификације нису биле савршене, али све смо успели да средимо на време за трку", додао је 29-годишњи возач Мерцедеса.

Хамилтон и Розберг се током сезоне нису добро слагали, чак су у две трке, у Монаку и Белгији, учествовали у инцидентима на стази.

"Нико се током целе године невероватно борио. Упознали смо се 1997. године и знао сам да ћемо се такмичити између себе. Честитао ми је. Био је врло професионалан, ушао је у свлачионицу и рекао: 'Возио си веома добро'. И ја мислим да је он био добар", рекао је Хамилтон.

Он је победио у 11 трка у сезони, а Розберг у пет, па је Мерцедес без већих проблема освојио титулу у категорији конструктора.

Коментари / 0

Оставите коментар