Hamilton: Ova titula značajnija nego ona prva!

Novi šampion Formule 1, vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da mu druga titula, koju je osvojio u poslednjoj trci sezone za Veliku nagradu Abu Dabija, znači više nego prva.

Ostali sportovi 24.11.2014 | 20:00
Hamilton: Ova titula značajnija nego ona prva!

"Bez reči sam... Ali, želim da zahvalim navijačima i porodici, naravno i mom timu. Mnogo mi znači titula, više nego prva", rekao je Britanac posle trke u Abu Dabiju, a preneli su britanski mediji.

Hamilton je pobedio u poslednjoj trci u sezoni u Abu Dabiju i drugi put u karijeri osvojio šampionsku titulu. On se za titulu borio s klupskim kolegom Nikom Rozbergom, koji je sredinom trke napravio grešku, posle koje je završio na 13. mestu.

Britanac, koji je bio šampion i 2008. godine, ušao je u trku sa 17 bodova prednosti i odgovaralo mu je i da osvoji drugo mesto iza Rozberga.

"Naravno, 2008. godina je bila posebna, ali sada mi znači mnogo više. Ovo je najbolji osećaj koji sam ikada imao. Dobro sam startovao, možda najbolje u karijeri. U trku sam ušao s različitim mogućnostima, ali znao sam da moram da se trkam. Kvalifikacije nisu bile savršene, ali sve smo uspeli da sredimo na vreme za trku", dodao je 29-godišnji vozač Mercedesa.

Hamilton i Rozberg se tokom sezone nisu dobro slagali, čak su u dve trke, u Monaku i Belgiji, učestvovali u incidentima na stazi.

"Niko se tokom cele godine neverovatno borio. Upoznali smo se 1997. godine i znao sam da ćemo se takmičiti između sebe. Čestitao mi je. Bio je vrlo profesionalan, ušao je u svlačionicu i rekao: 'Vozio si veoma dobro'. I ja mislim da je on bio dobar", rekao je Hamilton.

On je pobedio u 11 trka u sezoni, a Rozberg u pet, pa je Mercedes bez većih problema osvojio titulu u kategoriji konstruktora.

Komentari / 0

Ostavite komentar