Москва ће штити своје геополитичке интересе

Русије не планира да се надмеће са западним земљама, нити да подиже нову "гвоздену завјесу", али жели да се бори за своје геополитичке интересе, рекао је руски предсједник Владимир Путин.

Свијет 23.11.2014 | 18:01
Москва ће штити своје геополитичке интересе

"Борба за геополитичке интересе доводи до тога да нека земља или постане јача, рјешавајући финансијске, војне, економске и друге проблеме, или да склизне у категорију земаља трећег или петог реда и тако изгуби могућност да сачува интересе свог народа", истакао је Путин за агенцију ТАСС.

Путин је рекао да Русија не планира да се изолује од остатка свијета и изгради нове ограде, јер зна колико је "гвоздена завјеса" лоша за све.Неке земље су, како је рекао, током историје покушавале да се изолују од свијета за шта су платиле веома високу цијену.

"Нема сумње, ми не идемо тим путем. И нико неће градити зид око нас. То је немогуће", истакао је Путин.

Када је ријеч о односима са другим земљама, Путин је истакао да ће Русија водити дијалог са њима, имајући у виду сопствене националне интересе.

Путин је изјавио да не намјерава да доживотно остане предсједник Русије, али није искључио могућност да се поново кандидује на ту функцију 2018. године.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Судија

23.11.2014 19:23

Тако је Путине. Објасни то ограниценим јер они ниста не разумију осим сопствених интереса и увјек на стету других.

ОДГОВОРИТЕ