Moskva će štiti svoje geopolitičke interese

Rusije ne planira da se nadmeće sa zapadnim zemljama, niti da podiže novu "gvozdenu zavjesu", ali želi da se bori za svoje geopolitičke interese, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Svijet 23.11.2014 | 18:01
Moskva će štiti svoje geopolitičke interese

"Borba za geopolitičke interese dovodi do toga da neka zemlja ili postane jača, rješavajući finansijske, vojne, ekonomske i druge probleme, ili da sklizne u kategoriju zemalja trećeg ili petog reda i tako izgubi mogućnost da sačuva interese svog naroda", istakao je Putin za agenciju TASS.

Putin je rekao da Rusija ne planira da se izoluje od ostatka svijeta i izgradi nove ograde, jer zna koliko je "gvozdena zavjesa" loša za sve.Neke zemlje su, kako je rekao, tokom istorije pokušavale da se izoluju od svijeta za šta su platile veoma visoku cijenu.

"Nema sumnje, mi ne idemo tim putem. I niko neće graditi zid oko nas. To je nemoguće", istakao je Putin.

Kada je riječ o odnosima sa drugim zemljama, Putin je istakao da će Rusija voditi dijalog sa njima, imajući u vidu sopstvene nacionalne interese.

Putin je izjavio da ne namjerava da doživotno ostane predsjednik Rusije, ali nije isključio mogućnost da se ponovo kandiduje na tu funkciju 2018. godine.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sudija

23.11.2014 19:23

Tako je Putine. Objasni to ogranicenim jer oni nista ne razumiju osim sopstvenih interesa i uvjek na stetu drugih.

ODGOVORITE