За само 10 минута, 10 година млађе

Мале промене у облачењу, фризури, и адекватна нега коже може вам вратити 10 година, уколико следите следеће савете...

Мода и љепота 23.11.2014 | 12:30
За само 10 минута, 10 година млађе

Користите подлогу (базу за шминку)
Жене често чине грешку кад нанесу велику количину декоративне козметике надајући се да ће изгледати млађе. У ствари, све што постигну јесте да изгледају старије, па је важно знати да је најбоље одлучити се за минимум шминке. То значи, обавезна подлога и лаки нанос пудера у праху.

Нанесите коректор испод очију
Један од разлога зашто изгледате старије јесте због тамних колутова који с годинама постају све више и више истакнути. Коректор ће помоћи да се прикрију подочњаци и ожиљци, али припазите да не претерате са коректором како би избегли разлику у боји подручја око очију и остатка лица.

Одаберите одећу у складу с телесном грађом
Неће вас помладити само лице, него и одећа. Многе жене престану да прате моду с годинама носе годинама и због које изгледају старије.

Решите се длачица с лица
Иако депилирање није најугоднија ствар на свету, чисто лице, без икаквих видљивих сувишних длачица делује неколико година млађе. Издепилирајте воском науснице, средите обрве и потаманите оне чудне длачице на образима, па ће ваше лице деловати глатко и младолико.

Промените фризуру
Пробајте нешто другачије! Распитајте се код фризера које фризуре ће вас подмладити и која ће добро стајати на ваш облик лица.

Испробајте корсет
Савршена ствар за жене у годинама, али и оне млађе које се само желе утегнути, су корсети, захваљујући којима ћете исто деловати млађе.

Користите маске за лице
Ако желите с лица скинути десет година, а немате воље ни жеље да користите шминку, важно је да барем редовно користите маску за лице. Пре него нанесете маску, свакако урадите пилинг како бисте отворили поре и затим их нахранили.

Користите светлију нијансу ружа за усне
Тамне усне ће само указати на проблематичне делове лица. Пастелне, мат и свијетле нијансе су апсолутни 'муст-хаве' производи ако желите изгледати младолико.

Смејте се
Последњи али не и најмање важан на листи је осмех. Насмешено лице изгледа моментално млађе.

Коментари / 0

Оставите коментар