Za samo 10 minuta, 10 godina mlađe

Male promene u oblačenju, frizuri, i adekvatna nega kože može vam vratiti 10 godina, ukoliko sledite sledeće savete...

Moda i ljepota 23.11.2014 | 12:30
Za samo 10 minuta, 10 godina mlađe

Koristite podlogu (bazu za šminku)
Žene često čine grešku kad nanesu veliku količinu dekorativne kozmetike nadajući se da će izgledati mlađe. U stvari, sve što postignu jeste da izgledaju starije, pa je važno znati da je najbolje odlučiti se za minimum šminke. To znači, obavezna podloga i laki nanos pudera u prahu.

Nanesite korektor ispod očiju
Jedan od razloga zašto izgledate starije jeste zbog tamnih kolutova koji s godinama postaju sve više i više istaknuti. Korektor će pomoći da se prikriju podočnjaci i ožiljci, ali pripazite da ne preterate sa korektorom kako bi izbegli razliku u boji područja oko očiju i ostatka lica.

Odaberite odeću u skladu s telesnom građom
Neće vas pomladiti samo lice, nego i odeća. Mnoge žene prestanu da prate modu s godinama nose godinama i zbog koje izgledaju starije.

Rešite se dlačica s lica
Iako depiliranje nije najugodnija stvar na svetu, čisto lice, bez ikakvih vidljivih suvišnih dlačica deluje nekoliko godina mlađe. Izdepilirajte voskom nausnice, sredite obrve i potamanite one čudne dlačice na obrazima, pa će vaše lice delovati glatko i mladoliko.

Promenite frizuru
Probajte nešto drugačije! Raspitajte se kod frizera koje frizure će vas podmladiti i koja će dobro stajati na vaš oblik lica.

Isprobajte korset
Savršena stvar za žene u godinama, ali i one mlađe koje se samo žele utegnuti, su korseti, zahvaljujući kojima ćete isto delovati mlađe.

Koristite maske za lice
Ako želite s lica skinuti deset godina, a nemate volje ni želje da koristite šminku, važno je da barem redovno koristite masku za lice. Pre nego nanesete masku, svakako uradite piling kako biste otvorili pore i zatim ih nahranili.

Koristite svetliju nijansu ruža za usne
Tamne usne će samo ukazati na problematične delove lica. Pastelne, mat i svijetle nijanse su apsolutni 'must-have' proizvodi ako želite izgledati mladoliko.

Smejte se
Poslednji ali ne i najmanje važan na listi je osmeh. Nasmešeno lice izgleda momentalno mlađe.

Komentari / 0

Ostavite komentar