Путину црни појас осми дан у каратеу

Руски председник Владимир Путин освојио је у каратеу црни појас осми дан, неколико дана након што га је бивши совјетски председник Михаил Горбачов оптужио да пати од "комплекса Бога".

Свијет 22.11.2014 | 13:05
Путину црни појас осми дан у каратеу

Осми дан црног појаса у каратеу типа кјокушин-кан Путину додељује Руски савез кјокушин-кана, а свечано ће му бити уручен у децембру, током светског првенства у овом спорту, преноси данас британски "Дејли мејл".

Кјукошин је стил каратеа у којем учесници не носе заштитну опрему.

Бивши официр КГБ-а је већ велемајстор у теквондоу, пошто је прошле године освојио девети степен у тој борилачкој вештини.

Страствено се занима и за џудо, који је почео да тренира са 11 година, како се наводи у његовој званичној биографији на вебсајту Кремља.

"Џудо вас учи самокотроли, способности да осетите тренутак, да препознате јаке и слабе стране противника, да стремите ка бољим резултатима", објашњава Путин, истичући да су то битне способности и вештине сваког политичара.

Руски шеф државе освојио је "осми дан" црног појаса у каратеу пар дана након што га је Горбачов критиковао због тога што, како каже, "за себе мисли да је Бог".

Жалећи се да га Путин никада не консултује, Горбачов (83) је изјавио: "Он је почео да показује симптоме исте болести од које сам и ја патио - самоуверености."

Бивши совјетски лидер упозорио је Путина да не би требало да има превисоко мишљење о себи јер је "то њега (Горбачова) уништило".

Горбачов је изнео ове критике након што је немачка канцеларка Ангела Меркел, на маргинама самита Г20 у Бризбејну, провела четири сата у разговорима очи у очи са Путином у покушају изналажења решења за ситуацију у Украјини, са којих је изашла видно изнервирана, наводи "Дејли мејл".

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дарко Стојановиц

22.11.2014 12:28

Само ријечи похвале на свестраности, духовности и физичкој снази једног државника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пд

22.11.2014 13:17

Путин је јединствен слагали се ми са њим или не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

22.11.2014 13:48

Овом издајнику како се види одказали су амери новчано благостање па како прочитах пише књигу да се мало опорави финансијски. Он је потрошена матора роба која су амери бацили у смеће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

22.11.2014 14:55

Наравно да сам у свом коментару мислио на Горбачова да не буде забуне

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСМЕТ КЛАСУРА

22.11.2014 16:25

САД ЦЕ ОН ПОЗВАТИ БАЈУ У РИНК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦРНИ

22.11.2014 17:01

Отров је у малом паковању,потребан му је и те како.

ОДГОВОРИТЕ