ЕЛ: Уздрмана Галата чека расположену Звезду!

Кошаркаши Црвене звезде гостоваће Галатасарају (петак, 19.00) у шестом колу Евролиге, што им је лепа прилика да дођу до новог "брејка" после велике победе над Лаборалом у Виторији са 86:66.

Кошарка 21.11.2014 | 14:30
ЕЛ: Уздрмана Галата чека расположену Звезду!

Поиграла се најмлађа евролигашка екипа са Лаборалом, уручила отказ тренеру Марку Креспију, после чега на мегдан иде Галати. "Абди Ипекчи" је ове сезона "неосвојива тврђава" за госте, али Галата се суочава са резултатском, финансијском и кадровском кризом, тренер Ергин Атаман не рачуна на Мицова и Поцијуса, растао се са Ноланом Смитом и Вујукасом, а на све се надовезао болан пораз од Фенера у дербију. Како све то не би донело претерану еуфорију пре меча, тренер Звезде Дејан Радоњић "спустио је лопту".

"Приче да можемо да се пласирамо у наредну фазу могу да буду контрадикторне. Ми као екипа желимо да се концентришемо на први следећи дуел, да одиграмо добро и да победимо. Тако желимо и против Галатасараја у Турској, да дођемо до победе, али неће бити нимало лако. Не можемо да им претимо, пошто су ове сезоне непоражени на домаћем терену", подсетио је Радоњић.

Љубитељи кошарке са нестрпљењем очекују надигравања Маркуса Вилијамса и Карлоса Ароја, а Звездин плеј је поручио да на оваквим мечевима играчи постају асови.

"Морамо да будемо брзи и чврсти, наша одбрана мора да буде на нивоу. Не смемо да будемо фокусирани на то шта Галатасарај има или нема, већ да играмо нашу игру. То што су ослабљени може да им штети, али и да им помогне. Неки од играча који нису играли сигурно ће тражити прилику да се докажу. На оваквим, великим утакмица играчи праве име. Биће све добро ако будемо остварили оно што од нас тражи тренер", рекао је Вилијамс.

Недостајаће Црвеној звезди повређени Стефан Јовић, који би нарочито у одбрани био добар рецепт за Ароја, но и без њега Звезда има добру шансу да победом једном ногом закорачи у топ 16 фазу, и то пред долазак Нептунаса у Комбанк Арену. Литванска екипа је у четвртак победила Лаборал у напетом мечу, а неизвесности је било и у Грчкој, где је Олимпијакос био бољи од Валенсије. Након ових дуела, Олимпијакос је лидер са максималним учинком после шестог кола, Звезда има три победе, Нептунас учинак 3-3, Галатасарај 2-3, Лаборал 2-4, а Валенсија 1-5.

У првом мечу, Звезда је са 76:68 савладала турску екипу, која је избегла дебакл у завршници, пошто су црвено-бели водили са +18 при резултату 74:56.

Коментари / 0

Оставите коментар