EL: Uzdrmana Galata čeka raspoloženu Zvezdu!

Košarkaši Crvene zvezde gostovaće Galatasaraju (petak, 19.00) u šestom kolu Evrolige, što im je lepa prilika da dođu do novog "brejka" posle velike pobede nad Laboralom u Vitoriji sa 86:66.

Košarka 21.11.2014 | 14:30
EL: Uzdrmana Galata čeka raspoloženu Zvezdu!

Poigrala se najmlađa evroligaška ekipa sa Laboralom, uručila otkaz treneru Marku Krespiju, posle čega na megdan ide Galati. "Abdi Ipekči" je ove sezona "neosvojiva tvrđava" za goste, ali Galata se suočava sa rezultatskom, finansijskom i kadrovskom krizom, trener Ergin Ataman ne računa na Micova i Pocijusa, rastao se sa Nolanom Smitom i Vujukasom, a na sve se nadovezao bolan poraz od Fenera u derbiju. Kako sve to ne bi donelo preteranu euforiju pre meča, trener Zvezde Dejan Radonjić "spustio je loptu".

"Priče da možemo da se plasiramo u narednu fazu mogu da budu kontradiktorne. Mi kao ekipa želimo da se koncentrišemo na prvi sledeći duel, da odigramo dobro i da pobedimo. Tako želimo i protiv Galatasaraja u Turskoj, da dođemo do pobede, ali neće biti nimalo lako. Ne možemo da im pretimo, pošto su ove sezone neporaženi na domaćem terenu", podsetio je Radonjić.

Ljubitelji košarke sa nestrpljenjem očekuju nadigravanja Markusa Vilijamsa i Karlosa Aroja, a Zvezdin plej je poručio da na ovakvim mečevima igrači postaju asovi.

"Moramo da budemo brzi i čvrsti, naša odbrana mora da bude na nivou. Ne smemo da budemo fokusirani na to šta Galatasaraj ima ili nema, već da igramo našu igru. To što su oslabljeni može da im šteti, ali i da im pomogne. Neki od igrača koji nisu igrali sigurno će tražiti priliku da se dokažu. Na ovakvim, velikim utakmica igrači prave ime. Biće sve dobro ako budemo ostvarili ono što od nas traži trener", rekao je Vilijams.

Nedostajaće Crvenoj zvezdi povređeni Stefan Jović, koji bi naročito u odbrani bio dobar recept za Aroja, no i bez njega Zvezda ima dobru šansu da pobedom jednom nogom zakorači u top 16 fazu, i to pred dolazak Neptunasa u Kombank Arenu. Litvanska ekipa je u četvrtak pobedila Laboral u napetom meču, a neizvesnosti je bilo i u Grčkoj, gde je Olimpijakos bio bolji od Valensije. Nakon ovih duela, Olimpijakos je lider sa maksimalnim učinkom posle šestog kola, Zvezda ima tri pobede, Neptunas učinak 3-3, Galatasaraj 2-3, Laboral 2-4, a Valensija 1-5.

U prvom meču, Zvezda je sa 76:68 savladala tursku ekipu, koja je izbegla debakl u završnici, pošto su crveno-beli vodili sa +18 pri rezultatu 74:56.

Komentari / 0

Ostavite komentar