Галата у великим проблемима пред Звезду!

Вицешампион Турске пролази кроз турбулентан период пред утакмицу са црвено-белима.

Кошарка 20.11.2014 | 17:50
Галата у великим проблемима пред Звезду!

Утакмица коју ће Галатасарај и Црвена звезда Телеком одиграти у петак увече носи огроман значај за тим из Истанбула. Иако од почетка сезоне успева да сачува неосвојив домаћи терен (6-0), екипа Ергина Атамана дочекује 6. коло Евролиге у ситуацији која није идеална.

За сада је познато да за вицешампиона Турске сутра сигурно неће наступити повређени Мартинас Поцијус и Владимир Мицов, а из Истанбула стижу наговештаји и да је атмосфера у свлачионици пољуљана.

Тренер Ергин Атаман суспендовао је недавно центра Нејта Џаваија због "неприхватљивог понашања" према најбољем играчу екипе, плејмејкеру Карлосу Ароју. Неспоразум је потом брзо решен на кратком састанку, мада су новинари из Истанбула спекулисали и да је Аустралијанац физички насрнуо на саиграча.

Гледаоци утакмице Фенербахче - Галатасарај, одигране у понедељак, приметили су и да њих двојица ниједном нису истовремено били на паркету.

Атаман је имао проблем са дисциплином у тиму и после пораза од Звезде у Београду, када је избацио из екипе плејмејкера Нолана Смита због рушења његовог ауторитета током утакмице са Банвитом. Амерички плејмејкер потом је и отпуштен.

Крајем прошле недеље, у јавност је "процурела" информација да су и Ендер Арслан и Керем Гонлум избачени из тима јер су тужили клуб због неисплаћених зарада за ову сезону. Ипак, брзо су враћени у свлачионицу, јер су објаснили руководству да су адвокати то урадили без њихових дозвола.

У поразу од Фенербахчеа у понедељак (75:84), Гонлум је био најбољи стрелац тима (14), уз Ароја (15) и Зорана Ерцега (18), водећег стрелца Галате у Евролиги, са 14,2 поена по утакмици.

Паралелно са припремом тима за меч са Звездом, тренер и менаџмент Галатасараја активно траже и појачање које ће надоместити одсуство Мицова. Александру Павловићу понудили су пола милиона евра плус бонусе, али их је одбио.

Према данашњим информацијама, одбио их је и Скоти Хопсон.

У одсуству Владимира Мицова, Италијан Пјетро Арадори могао би да игра важну улогу у нападу (уз Ароја и нашег Зорана Ерцега), мада га је Атаман прошлог викенда јавно искритиковао, оптуживши га да "не доприноси довољно екипи".
У таквој ситуацији и у светлу виђеног до сада, јасно је да Црвена звезда Телеком има чему да се нада у Истанбулу, где је у фебруару 2013. изгубила од Галатасараја 84:85, у утакмици без резултатског значаја, на крају друге фазе Еврокупа.

Тренер српског вицешампиона Дејан Радоњић апострофирао је пред пут да ће проблеми ујединити ривала његовог тима, уз подсећање да је Галата у својој хали заређала победе и да је последњу у низу уписала у дуелу са Ефесом. Са друге стране, нема сумње да би још један евролигашки "брејк" у огромној мери олакшао црвено-белима борбу за пласман у Топ 16.

Утакмица Галатасараја и Звезде почеће у петак у 19.00 часова и биће прва од три коју ће Звезда одиграти у гостима до краја прве фазе Евролиге. Табела Групе Д на половини прве рунде изгледа овако:

Олимпијакос 5-0, Црвена звезда Телеком 3-2, Галатасарај 2-3, Лаборал Кућа 2-3, Нептунас 2-3, Валенсија 1-4.

Парови 6. кола:

У четвртак:

Нептунас - Лаборал Кућа 18.00
Олимпијакос - Валенсија 18.45

У петак

Галатасарај - Звезда 19.00

Коментари / 0

Оставите коментар