Galata u velikim problemima pred Zvezdu!

Vicešampion Turske prolazi kroz turbulentan period pred utakmicu sa crveno-belima.

Košarka 20.11.2014 | 17:50
Galata u velikim problemima pred Zvezdu!

Utakmica koju će Galatasaraj i Crvena zvezda Telekom odigrati u petak uveče nosi ogroman značaj za tim iz Istanbula. Iako od početka sezone uspeva da sačuva neosvojiv domaći teren (6-0), ekipa Ergina Atamana dočekuje 6. kolo Evrolige u situaciji koja nije idealna.

Za sada je poznato da za vicešampiona Turske sutra sigurno neće nastupiti povređeni Martinas Pocijus i Vladimir Micov, a iz Istanbula stižu nagoveštaji i da je atmosfera u svlačionici poljuljana.

Trener Ergin Ataman suspendovao je nedavno centra Nejta Džavaija zbog "neprihvatljivog ponašanja" prema najboljem igraču ekipe, plejmejkeru Karlosu Aroju. Nesporazum je potom brzo rešen na kratkom sastanku, mada su novinari iz Istanbula spekulisali i da je Australijanac fizički nasrnuo na saigrača.

Gledaoci utakmice Fenerbahče - Galatasaraj, odigrane u ponedeljak, primetili su i da njih dvojica nijednom nisu istovremeno bili na parketu.

Ataman je imao problem sa disciplinom u timu i posle poraza od Zvezde u Beogradu, kada je izbacio iz ekipe plejmejkera Nolana Smita zbog rušenja njegovog autoriteta tokom utakmice sa Banvitom. Američki plejmejker potom je i otpušten.

Krajem prošle nedelje, u javnost je "procurela" informacija da su i Ender Arslan i Kerem Gonlum izbačeni iz tima jer su tužili klub zbog neisplaćenih zarada za ovu sezonu. Ipak, brzo su vraćeni u svlačionicu, jer su objasnili rukovodstvu da su advokati to uradili bez njihovih dozvola.

U porazu od Fenerbahčea u ponedeljak (75:84), Gonlum je bio najbolji strelac tima (14), uz Aroja (15) i Zorana Ercega (18), vodećeg strelca Galate u Evroligi, sa 14,2 poena po utakmici.

Paralelno sa pripremom tima za meč sa Zvezdom, trener i menadžment Galatasaraja aktivno traže i pojačanje koje će nadomestiti odsustvo Micova. Aleksandru Pavloviću ponudili su pola miliona evra plus bonuse, ali ih je odbio.

Prema današnjim informacijama, odbio ih je i Skoti Hopson.

U odsustvu Vladimira Micova, Italijan Pjetro Aradori mogao bi da igra važnu ulogu u napadu (uz Aroja i našeg Zorana Ercega), mada ga je Ataman prošlog vikenda javno iskritikovao, optuživši ga da "ne doprinosi dovoljno ekipi".
U takvoj situaciji i u svetlu viđenog do sada, jasno je da Crvena zvezda Telekom ima čemu da se nada u Istanbulu, gde je u februaru 2013. izgubila od Galatasaraja 84:85, u utakmici bez rezultatskog značaja, na kraju druge faze Evrokupa.

Trener srpskog vicešampiona Dejan Radonjić apostrofirao je pred put da će problemi ujediniti rivala njegovog tima, uz podsećanje da je Galata u svojoj hali zaređala pobede i da je poslednju u nizu upisala u duelu sa Efesom. Sa druge strane, nema sumnje da bi još jedan evroligaški "brejk" u ogromnoj meri olakšao crveno-belima borbu za plasman u Top 16.

Utakmica Galatasaraja i Zvezde počeće u petak u 19.00 časova i biće prva od tri koju će Zvezda odigrati u gostima do kraja prve faze Evrolige. Tabela Grupe D na polovini prve runde izgleda ovako:

Olimpijakos 5-0, Crvena zvezda Telekom 3-2, Galatasaraj 2-3, Laboral Kuća 2-3, Neptunas 2-3, Valensija 1-4.

Parovi 6. kola:

U četvrtak:

Neptunas - Laboral Kuća 18.00
Olimpijakos - Valensija 18.45

U petak

Galatasaraj - Zvezda 19.00

Komentari / 0

Ostavite komentar